
הבטן תופחת, ההורמונים משתוללים והתיאבון חוגג, עם חשקים שונים ומשונים. אבל מה אסור ומה מותר לנו לאכול? איך מתמודדים עם החשקים בהריון? ועל מה חשוב להקפיד בתזונה בהריון? החדשות הטובות הן שתפריט מושלם לאישה ההרה, הוא גם טעים מאוד. יש לא מעט מזונות נפלאים, העשירים בכל מה שהאם והעובר זקוקים לו כדי לסיים את התקופה בצורה הטובה ביותר.
רונית, המנהלת המדעית של סימילאק, מונה בפנינו את המרכיבים החיוניים לתזונה נכונה בהריון, וכמה הרגלי אכילה שכדאי לשמור גם אחריו:
● סידן - הסידן חשוב לבניית העצמות ולתפקוד תאי הגוף והשרירים של העובר. אם יחסר סידן בתפריט, העובר יקבל סידן מהמאגרים של האם על חשבון הבריאות שלה - לכן חשוב לאכול מזונות העשירים בסידן בהריון. הם נמצאים במוצרי חלב דלי שומן ומועשרים בסידן, כרוב, כרובית, טחינה משומשום מלא, שקדים וסרדינים עם עצמות. חשוב לזכור שהאוכל לא עובד לבדו - חשיפה מבוקרת לשמש, מספר פעמים בשבוע, תעזור לגוף לייצר ויטמין D שיתמוך בספיגת הסידן לעצמות. אז צאו מהבית, העולם בחוץ מחכה!
● ברזל - בזמן ההריון, נפח הדם של האשה עולה כדי לספק את צרכי העובר ולכן אמאל'ה זקוקה לכמות ברזל גדולה מהרגיל על מנת למנוע אנמיה. נשים הרות מקבלות תוסף ברזל החל מהחודש השלישי להריונן, אבל זה לא מספיק. יש לרתום את התזונה למלאכה: לאכול הרבה בשר הודו ובשר בקר רזה, עדשים, שעועית וטחינה. כדי להגביר את ספיגת הברזל בגוף, אפשר להוסיף מזונות עשירים בויטמין C כגון פרות הדר, קיווי ועגבניות.