כך תזהו שהתינוק מוכן לעבור לאוכל מוצק לתינוקות. טיפים ליוצאים לדרך החדשה
במאמר זה
שתפו
מאת: רונית דוייב, B.Sc Nut, MBA, המנהלת המדעית של סימילאק
אוהבים לאכול? את הטעמים, המרקמים, הטקס וכל החגיגה שמלווה ארוחה? ובכן, הגיעה השעה לחלוק את האהבה הזו עם הבייבי הפרטי שלכם. נכון, הוא נהנה מהתמ"ל בבקבוק או לא מוותר על פינוק ההנקה, ואין ספק שהוא מקבל בחלב את התזונה שהוא זקוק לה – אבל ככל שהזמן מתקדם, צריך להוסיף לתזונה שלו עוד ועוד מרכיבים.
איך מתחילים עם טעימות לתינוק? רונית, המנהלת המדעית של סימילאק, מציינת שהחל מגיל 4 חודשים ניתן להתחיל עם טעימות של פירות וירקות מרוסקים, 2-3 כפיות שאינן מחליפות ארוחה. לאט לאט מגדילים את הכמות כך שבגיל חצי שנה כבר משלבים בתפריט מזון מוצק כארוחה.להתחיל עם ירקות ופירות מבושלים, עוף והודו. "להעלות את הכמויות בהדרגה למנת מרק שאפשר להעשיר בדגנים וקטניות, כדוגמת קוואקר ועדשים", היא אומרת, "בנוסף אפשר להעשיר את התפריט בביצים, דגים כמובן ללא עצמות ומוצרי חלב ללא סוכר כגון יוגורט וגבינה בגיל 9 חודשים. את החלב הניגר והדבש יש לדחות עד גיל שנה. חשוב לא להמתיק את המזון כדי שתינוקות לא ילמדו להעדיף מתוק. תנו בכל פעם מזון חדש אחד ולחכות כדי לוודא שאין תגובה אלרגית, יתכן שהתינוק יתרגל לטעם רק לאחר הטעימה העשירית לכן צריך סבלנות ועקביות".
ומה לגבי האוכל הביתי שלנו ,האם במסגרת טעימות לתינוק, מותר לנו לתת לו לנשנש קצת ממה שאנחנו אוכלים? כאן רונית מסייגת. "רק החל מגיל שנה התינוק אמור לאכול מהתפריט הביתי", מציינת רונית, "באופן עקרוני אין צורך להרבות בתבלינים, במלח חשוב להמעיט, כדי שילד ילמד להתרגל לטעם של הירקות עצמם".
עם הזמן, טעימות לתינוק הופכות בהדרגה לארוחה שלמה. "לאט לאט לפי יכולת התינוק צריך לעבור למרקם פחות חלק, מזון אצבעות, עד שמגיעים לתפריט ביתי מלא", אומרת רונית, "לדוגמא – אם התינוק כבר אוכל מנת מרק טחון אפשר במקביל להציע קציצה מרוסקת או תפו"א מרוסק במזלג. אם התינוק מתקשה לבלוע את המזון, יש לחזור למרקם החלק ולחכות שבוע שבועיים עד הצגת המרקם המחיתי בשנית".
לתשומת לבכם: הנקה היא ההזנה הטובה ביותר עבור תינוקות, ומספקת יתרונות רבים.
סגירת הודעה זו תעביר אתכם לאתר סימילאק, ומהווה אישור כי הנכם מודעים לכך שהאתר יספק מידע אודות הריון, הנקה, תרכובות מזון לתינוקות של סימילאק ועוד.