כאן. בשבילכם. סימילאק

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

מידע שצריך לדעת על מערכת העיכול של התינוק

היא קטנטונת אבל היא כבר עובדת בשיא המרץ - מה אנחנו צריכים לדעת על מערכת העיכול של התינוק, ומתי ואיך יש להקל עליו? הפרטים המלאים בכתבה

אמא מחבקת את התינוקת ומנשקת את ראשה

כמה אתם יודעים על מערכת העיכול שלכם? אולי כעת, כשאתם הורים לתינוק, תתעניינו בה יותר. אחרי הכל, יש לנו את אותה המערכת. היא בנויה מקיבה, המפרקת את המזון שאנחנו אוכלים, ומעבירה את הרכיבים התזונתיים שבו לספיגה במעי.

אנחנו אולי לא שמים לב לעבודה של מערכת העיכול שלנו, אבל היא פועלת: הקיבה מאחסנת באופן זמני את המזון, מופרשים בה מיצי קיבה ואנזימים שונים, והם אלה המאפשרים את פירוק המזון לרכיבים תזונתיים. מזון מפורק יקל ויזרז את קצב ריקון הקיבה ואת הספיגה לדם של הרכיבים החיוניים. כאשר מדובר בתינוק, הרכיבים האלה הם בעלי משמעות מיוחדת, כי הם הכרחיים להמשך התפתחותו.

מה עוד אנחנו צריכים לדעת על המערכת הזו, ועל האופן שבו היא עובדת אצלנו, ובמיוחד אצל הבייבי שלנו? הנה כמה נקודות מעניינות:

● חלק חשוב ממערכת העיכול, היא התבססותם של חיידקים פרו-ביוטיים בתוכה. החיידקים הידידותיים מגנים מפני גורמים מזיקים, מעודדים את התפתחות מערכת החיסון ושומרים על בריאות רירית המעי. תהליך התיישבותם בה, מתרחש אחרי ההריון – בתקופת ההיריון מערכת העיכול של העובר סטרילית, אך כשהוא יוצא לאוויר העולם החיידקים מגיעים אליה דרך חלב האם או תמ"ל. עם החשיפה למזונות מוצקים, כמות החיידקים הידידותיים עולה ולקראת גיל שנתיים מספרם כבר תואם לזה של אדם בוגר.

● כשתינוקות נולדים לפני הזמן וככל ששבוע הלידה צעיר יותר כך מערכות גופם פחות בשלות לרבות מערכת העיכול. פג שהיה אמור להישאר ברחם ולהיות מוזן ישירות לדם, ניזון לאחר לידתו דרך מערכת העיכול, שאמורה להתפתח בקצב מהיר יותר לעומת עובר שעדיין נמצא ברחם. לכן הזנת או הנקת פגים מהווה אתגר לא פשוט ומלווה בקשיים.

● לעיתים בעיות עיכול קשות אצל תינוקות, כמו הקאות, פליטות מרובות וריבוי כאבים יכולים להעיד על בעיות אנטומיות הקשורות במערכת העיכול כמו ריפלוקס, היצרות השוער ועוד. במקרה של חשד פנו לרופא המטפל שיפנה אתכם לבדיקות המתאימות ויציע פתרונות. מעבר לפתרונות רפואיים, מועיל במקרים כאלה לקחת הפסקות במהלך האכילה, לשמור על מרווחים בין הארוחות, לעסות את התינוק ולהתנסות עם תנוחות האכלה שונות. (לעוד פרטים, הכנסו לכתבה על בעיות עיכול אצל תינוקות).

● רכיבים שונים בתרכובות מזון לתינוקות עשויים להשפיע על העיכול, בעיקר הרכב השמנים. במחקרים נמצא כי תמ"ל שמכיל שמן דקל עלול להגביר בעיות עיכול לעומת תמ"ל ללא שמן דקל. שמן דקל הוא שמן המכיל חומצה פלמיטית, אשר עשויה להיקשר לסידן שבמערכת העיכול וליצור מלחים בלתי מסיסים המקשים את הצואה. בתמ"ל ללא שמן דקל, מרקם הצואה רך יותר, תדירות היציאות גבוהה יותר והסידן נספג בגוף ביתר קלות. הרכב השמנים בסימילאק אינו מכיל שמן דקל.

לסיכום, אין ספק כי תינוקנו הקטן תלוי בנו לצורך בניית מערכת העיכול שלו כנדרש. ככל שנרכוש יותר מידע, כך נוכל לתת לו – או לה- את הטוב ביותר שיש.