
מחקרים מראים כי חטיפים ונשנושים מהווים 25% מצריכת הקלוריות היומית של אישה בהריון, מה שהופך אותם לדי משמעותיים. רובם נצרכים במהלך שעות העבודה - כאשר הזמן שבין ארוחה אחת לשנייה מלווה בקרקורי הבטן ההריונית הרעבה. מכאן הדרך סלולה לקניית ממתק בקיוסק הקרוב, או אכילת עוגייה עם הקפה של הצהריים - אבל האם חטיפים חייבים להיות משמינים, מזיקים ומיותרים, או שיש גם חטיפי בריאות שיעזרו לנו לעבור את התקופה הזו? אין ספק שמדובר באתגר: לשמור על הבריאות, וגם למצוא מאכלים שכיף לנשנש בזמן העבודה או בדרכים.
החדשות הטובות הן שחטיפי בריאות אינם אגדה. פירות, ירקות, קרקרים מלאים, דגנים שונים, ויוגורט דל שומן - יכולים להפוך לחלק מהתפריט היומי, לצד הארוחות המלאות. החכמה היא לסגל הרגלי אכילה בריאים, ולשלב חטיפים בריאים במהלך היום, מבלי להתאמץ מדי ותוך שאנחנו לא נכנעים לדחפים רגעיים.
הנה כמה טיפים שיכולים להועיל:
● מאגר בריא - רצוי להכין מבעוד מועד בתיק, במשרד, במכונית מצבור של חטיפי בריאות לשעת הצורך, כמו קרקרים מחיטה מלאה, פירות, יוגורט דל שומן או אגוזים. כך נמנע הפיתוי לרכוש מזון פחות בריא בשעת רעב מפתיעה.
● ארוחות מסודרות - שלש ארוחות ביום מרכיבות תפריט מאוזן ובריא. בהריון, רצוי לאכול ארוחות קטנות ביותר במהלך היום, ולהשלים בארוחות ביניים.