
הריון הוא שמחה וחגיגה, ולעיתים הוא מגיע עם פינוקים שכיף להתענג עליהם - אבל עבור מי שאוהבת לאכול, הוא יכול להיות גם קצת מאתגר. חשוב לאכול מאוזן וטעים בהריון, ועם זאת - יש מאכלים שיוצאים מהתפריט לתשעה חודשים, לפעמים אפילו ליותר ושאת משום שהרכב התזונה של האישה ההרה הוא הבסיס גם לתזונת התינוק, ובנושא זה לא ניקח הימורים.
רוב המאכלים שצורכת האם מתפרקים בגוף ומגיעים בדרך זו או אחרת לעובר. מאכלים שמכילים חומרים מסוכנים, עלולים לסכן את העובר ולגרום לו לנזק. מצב של הרעלת מזון, הוא רציני יותר בהריון מאשר לפניו - משום שהמושפעת היחידה אינה האם. בהקשר זה, נזכור גם כי במהלך ההריון מתקיימת ירידה בתפקוד של מערכת החיסון, כך שהסיכוי לזיהומים שונים ממזון גדול יותר, ועמו תשומת הלב צריכה לגדול.
האיסורים על מזונות מסוימים בהריון, תקפים לאכילה בבית, ואפילו ביתר שאת - במסעדות. אין סיבה לא לצאת וליהנות במסעדה, אבל חשוב לנקוט משנה בטיחות - לברר כל פרט שצריך עם המלצר, לבקש שישאל את השף במקרה הצורך על המצרכים שבמזונות המוצעים, ולהיות בטוחים שהצוות יודע מה אסור לאכול בהריון. במצב של דוכני מזון מהיר, נעיף מבט סביב ונוודא שיש אמצעי קירור טובים למזון המוגש. אם אין כאלה - עדיף לוותר, היות שחיידקי מזון נגוע שלא קורר כהלכה, עלולים לגרום נזק לעובר או להביא לקלקול קיבה שיכול להסתיים בהתייבשות ולהוביל לצירים מוקדמים.
בהקשר זה נציין במיוחד את החומוסיות, בהן מוגש חומוס טרי, מאכל טעים ומזין - אבל שללא חומרי שימור מתקלקל מהר. אם בוחרים לאכול בחומוסייה כדאי לאכול בשעות הפעילות החמות כשברור שהחומוס בושל ונטחן לא מזמן. עדיף לוותר על מנת חומוס של סוף היום, שלא ברור כמה זמן עמדה וחיכתה לכן.
אילו עוד מאכלים מועדים לפורענות בתקופה זו? הנה הרשימה המלאה - מה אסור לאכול בהריון, וממה כדאי להפחית: