סימילאק, כאן בשבילכם

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

ארבע סיבות לאכול סיבים תזונתיים בהריון

את אולי כבר יודעת שירקות, פירות, קטניות ואגוזים מלאים בסיבים תזונתיים, אבל האם את יודעת מדוע כדאי לך לאכול יותר מהם בזמן ההריון? הנה כל הסיבות

אישה בהריון אוכלת סלט ירקות

מזונות עשירים בסיבים תזונתיים הם חלק מתפריט מומלץ עבור אישה בהריון. ההמלצה היא כי בכל יום מתוך תקופת ההיריון, היא תאכל 28 גרם סיבים, מכל סוג שהוא. הסיבים יכולים להגיע מפירות, ירקות, דגנים מלאים או אגוזים – כל אחד לחוד וכולם ביחד. מי שלא רגילה לאכול מזונות אלה כלל, רצוי שתרגיל את גופה לכך בהדרגה ולא להעמיס בבת אחת. ההמלצה הקבועה שלנו לאכול שש ארוחות קטנות ביום במקום מעט ארוחות כבדות – הינה בתוקף גם בנושא הזה.

אבל למה הסיבים התזונתיים כל כך חשובים, בעצם? הם לא מקור לאנרגיה ולא מתעכלים במערכת העיכול – אז מדוע צריכתם משמעותית, דווקא עכשיו? הנה ארבע סיבות שיעזרו לשפוך אור על הסוגיה וישכנעו אותך להכניס סיבים ליום יום שלך:

1. סיבים יכולים לעזור למנוע עלייה מוגזמת במשקל בהריון – אמנם כל הריון כרוך בעלייה מסוימת במשקל, אולם חשוב לדאוג שהיא תישאר מבוקרת. מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים, עוזרים לתחושת השובע, תוך צריכה של פחות קלוריות. מחקרים גילו כי מי שאוכלים סיבים על בסיס יום יומי, צורך 10 אחוז קלוריות פחות מאחרים. עובדה כזו בהחלט יכולה לסייע להריונית שרוצה למנוע השמנת יתר.

2. הם מסייעים במניעת עצירות – אמהות מצפות רבות מתלוננות על עצירות כאחד מהסימפטומים במהלך הריונן. במקום להתלונן – כדאי לשלב בתפריט הרבה סיבים תזונתיים, שעושים פלאים בתחום הזה ומביאים לשחרור המיוחל.

3. סיבים עוזרים לאזן את רמות הסוכר בדם – כשאוכלים סיבים תזונתיים, ספיגת האוכל בגוף איטית יותר. תהליך זה עוזר למנוע עליות חדות בכמות הסוכר בדם.

4. סיבים עוזרים להקטין את הסיכון למחלות לב בהריון – כן, אפילו הלב נמצא בסיכון כלשהוא בהריון. אין צורך להיבהל, אבל כדאי לשמור על מודעות ולצרוך מזון בריא ככל האפשר, גם בהיבט הזה. סוגים מסוימים של סיבים תזונתיים, עוזרים להוריד את ספיגת ה"כולסטרול " בגוף.

כאמור, המאכלים העשירים ביותר בסיבים תזונתיים הם פירות, ירקות, קטניות ואגוזים. אם להיות יותר מפורטים, נתמקד בירקות כמו כרוב, ברוקולי, כרוב ניצנים וכרובית; בפירות נחפש את השזיפים המיובשים, גויאבה ופטל בעונה; בתחום הקטניות – שעועית לבנה, ואפילו חומוס ופול; ובאגוזים – אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים ועוד. אפשר לצרוך את כל אחד מהמזונות האלה לבד, או לשלבם יחד במתכונים שעושים שימוש ביותר ממרכיב אחד. כך חווית השמירה על התזונה הנכונה בהריון, שומרת לא רק על הבריאות שלנו – אלא גם על ההנאה מאכילה, שהיא חשובה לא פחות.