שבוע 16 להריון: כל מה שקורה לך ולעובר
שבועות ההריון הולכים ומתקדמים ואת מתקרבת אל נקודת האמצע - אז הנה סקירה של כל מה שקורה בשבוע 16, וכל השאלות שעוד עולות
שבועות ההריון הולכים ומתקדמים ואת מתקרבת אל נקודת האמצע - אז הנה סקירה של כל מה שקורה בשבוע 16, וכל השאלות שעוד עולות
נשארו 5.8 חודשים - 25 שבועות (כולל השבוע)
לרשימה מונגשת של שבועות ההריון במפת האתר לחץ כאן
היי אמא אהובה שלי,
זוכרת איך בשבוע שעבר סיפרתי לך שאני כבר בגודל של תפוח, כאן בפנים? אז השבוע תתחילי לחשוב על אבוקדו. זה האורך שלי, פחות או יותר, עכשיו בשבוע 16 למסע המופלא שלנו.
מה עוד חדש אצלי, את שואלת? ובכן:
רמת הברזל מאוד חשובה בשבועות הריון אלה, כדי לייצר כדוריות דם אדומות שגופך זקוק להן. כמו כן, הברזל מהווה רכיב תזונתי קריטי במניעת סיבוכים עבורך ועבור העובר שלך. רמה נמוכה של ברזל עלולה לגרום לך להיות אנמית. אנמיה גורמת לחולשה,עייפות ורגישות למחלות. משרד הבריאות ממליץ ליטול תוסף ברזל- 30 מ"ג ביום החל מעכשיו ועד 6 שבועות לאחר הלידה. אפשר לצרוך תוסף משולב של ברזל וחומצה פולית.
הרופא שלך ישלח אותך לבדיקות דם תקופתיות למעקב גם אחר רמת הברזל שלך.
תזכורת לאכילה בריאה בזמן ההריון:
כדאי להוסיף לתפריט היומי שלך את המאכלים הבאים:
את המזונות הללו כדאי להפחית מהתפריט היומי:
החל משבוע זה, מומלץ לצרוך תוסף ברזל בכמות של 30 מיליגרם ביום. אפשר לצרוך תוסף משולב של ברזל וחומצה פולית. במהלך ההיריון, את זקוקה לכמות ברזל גדולה מהרגיל בשל העלייה בנפח הדם וכדי לספק את צורכי העובר. בלי הברזל, את עלולה לחוש בחולשה ואנמיה, ולכן הקפידי לנטול אותו מדי יום, וגם אכלי מאכלים עשירים בברזל, כמו בשר בקר רזה, בשר הודו, בשר הודו אדום, קטניות, שיבולת שועל, קינואה, טחינה, שקדים ואגוזים. אם את אוכלת דגני בוקר, חפשי את הגרסאות העשירות בברזל. חשוב לדעת, אמא: חלב ומוצריו, קפה ותה מפריעים לספיגת הברזל מתוספים וממזונות שונים, אז אם התחשק לך להפחית, יש לך סיבה טובה. מה שכן עוזר לספיגת הברזל בדם הוא ויטמין C, הנמצא בפירות וירקות רבים. חשוב להמשיך לצרוך יוד במינון של 150-250 מיקרוגרם במשך כל תקופת ההריון וההנקה, ויטמין D במינון של 200-400 יחידות בינלאומיות (כמות המקבילה ל-5-10 מיקרוגרם) וחומצה פולית. בכל מקרה יש להיוועץ עם רופא או דיאטן/ית לפני צריכה של תוספי תזונה
חוסר נוחות באף הוא חלק מהחוויה בתקופה זו – את עלולה לסבול מגודש באף, נזלת או אפילו דימומים תכופים מאף. זה טבעי, אבל זה מטריד, את יכולה:
החל משבוע זה ועד שבוע 20 מומלץ לבצע את בדיקת סקר שליש שני: תבחין משולש הנקרא גם "חלבון עוברי" או תבחין מרובע. מטרת הבדיקה לאתר הריון בעל סיכון למומים פתוחים בתעלת העצבים של העובר. וכן לבדוק את הסיכון לאי סדרים כרומוזומלים כגון תסמונת דאון, ומומים בעמוד השדרה. למידע נוסף מאתר משרד הבריאות היכנסי:
זהו גם השבוע שבו כבר אפשר לקיים בדיקת מי שפיר, במידה והחלטת עליה. הבדיקה נעשית בהוצאת מי שפיר מתוך הרחם במחט, והעברתם למעבדה לבדיקת הכרומוזומים של העובר ואבחון מחלה גנטית. הבדיקה כלולה בסל הבריאות לנשים מעל גיל 35 או לנשים שניתנה להן המלצה של גנטיקאי. למידע נוסף באתר משרד הבריאות היכנסי:
בנוסף, אם טרם עשית זאת, השבוע ובשבוע הבא, עדיין תוכלי לבצע סקירת מערכות מוקדמת, שיש בידה לאתר מומים מולדים או חריגות במבנה העובר.
שאלי את הרופא שלך על בדיקות אלו ועל המסלולים השונים המוצעים לך.
לתשומת לבכם: הנקה היא ההזנה הטובה ביותר עבור תינוקות, ומספקת יתרונות רבים.
סגירת הודעה זו תעביר אתכם לאתר סימילאק, ומהווה אישור כי הנכם מודעים לכך שהאתר יספק מידע אודות הריון, הנקה, תרכובות מזון לתינוקות של סימילאק ועוד.