בין אם את חוזרת לעבודה או סתם רוצה כמה שעות חופשיות ביום - החלטת לשלב הנקה ובקבוק, אז איך מתחילים ומה חשוב לדעת?
במאמר זה
שתפו
אחרי תקופה יפה ומענגת של הנקה בלעדית – החלטת לשלב הנקה ובקבוק – לתת לבייבי קצת חלב מבקבוק או תרכובת מזון לתינוקות (תמ"ל) ולהניק ביתר הזמן. יתכן שההחלטה נובעת מהחזרה שלך לעבודה, אולי את רוצה להחזיר לעצמך ולגופך מידה של עצמאות, ואולי הרצון לעודד חיבור עם דמויות חשובות אחרות בקרבת התינוק הוא הגורם המשמעותי. תהא הסיבה אשר תהא, אתם עומדים בפני שינוי. זה ידרוש מכולכם הסתגלות ואולי לא יהיה קל – אבל אפשר לעבור זאת ולהגיע לתוצאות הטובות ביותר עבור המשפחה כולה.
שלב ראשון: להרגיל אותו לבקבוק
מעתה, יצטרך הגוזל שלך לערוך היכרות עם בקבוק. כיוון ששתייה מבקבוק דורשת הפעלה שונה של הפה והלשון מאשר בעת יניקה מהשד. כדאי שתתחילו להתאמן ולהציע את הבקבוק קצת לפני זמן ההנקה הרגיל: כך התינוק יהיה רעב, אבל עדיין סבלני ולא מורעב.
רצוי לתת את המשימה למישהו אחר, על מנת למנוע את הבלבול של התינוק. בן או בת הזוג זו כמובן הבחירה הטבעית – וגם סבא, סבתא או מטפלת יכולים לעזור כאן.
אם את מעוניינת להמשיך להניק, כדאי שתשאבי חלב, כשאת מדלגת על הנקות, כדי לשמור על ייצור החלב.
השלבים הבאים: ארוחה אחת ביום, שתי ארוחות ביום
אם את חוזרת לעבוד, התחילי להרגיל את תינוקך לכך, שבועיים לפני התאריך המתוכנן. נסי להחליף ארוחה אחת ביום בארוחת בקבוק, כך במשך שבוע. בשבוע שלאחר מכן תוכלי לעבור להאכלה מבקבוק בין אם זה חלב שאוב או תמ"ל בשתי ארוחות מתוך סך הארוחות באותו יום, ובמקביל לשאוב חלב (במהלך ארוחות הבקבוק בלבד) כדי להקל על הגודש ואי הנוחות.
בזמן ההאכלה מבקבוק, חשוב להמשיך ולשמור על קשר עין ועל קירבה עם התינוק. יש תינוקות שמעדיפים לאכול מבקבוק בתנוחת ההנקה המוכרת להם. שימי לב לתגובות התינוק: תגובות כמו שלשול, גזים או התנהגות חסרת מנוחה עלולות להעיד על רגישות לחלב פרה. יחד עם זאת, אל תנסי לאבחן בעצמך רגישויות או אלרגיות מבלי להיוועץ באיש מקצוע.
איך בוחרים את התמ"ל המתאים?
בדומה למצבים אחרים בהם מקבלים החלטות בעלות משקל, גם כאן רצוי לאסוף מידע כבר מראש ולבצע את מירב הבדיקות המקדימות האפשריות. תמ"ל חייב לעמוד בשני קריטריונים בסיסיים: עליו להיות בטוח לשימוש ולהיות יעיל בתרומתו להתפתחות התינוק. אלו צריכים להיות מבוססים על מחקרים ותמיכה מדעית רחבה. זוהי אחריות רפואית החלה על יצרני התמ"ל. בבואך לבחור תמ"ל עבור תינוקך חשוב שתבדקי מי החברה העומדת מאחורי התמ"ל והמחקר. עד כמה תהליכי הבדיקה והמחקר יסודיים ואיכותיים ועד כמה החברה מכוונות מחקר ומשקיעה בכך.
כמה הוא צריך לאכול?
כמות התמ"ל שתתני לתינוקך תלויה בשלושה גורמים: גילו, משקל גופו ומידת התיאבון שלו. אם את מתלבטת בנוגע לכמויות, כדאי שתתייעצי עם יועצת הנקה, אחות טיפת חלב או רופא/ת ילדים. בכל מקרה, בקשי מכל מי שנותן בקבוק בהיעדרך – לא 'ללחוץ' על תינוקך לסיים את הארוחה. הוא יודע מתי הוא שבע.
מה עושים עם העצב?
לא מרבים לדבר על כך, אבל הגמילה מהנקה בלעדית עלולה לגרום לך לעצב מסוים: זהו באמת שינוי משמעותי בקשר עם תינוקך, והקרבה ביניכם תלבש מעתה פנים וצורות אחרות. הצורך לשחרר את ילדינו לצורך צמיחה וגדלה איננה קלה, בשום גיל. זכרי גם שכשאת מפסיקה להניק, רמות ההורמונים משתנות וגם זה עלול לגרום לדכדוך. אם העצב נמשך ואינו חולף – חשוב שתפני לקבל עזרה.
למידע נוסף ועצות חיוניות על שילוב בין הנקה ובקבוק, צפי בסרטון:
לתשומת לבכם: הנקה היא ההזנה הטובה ביותר עבור תינוקות, ומספקת יתרונות רבים.
סגירת הודעה זו תעביר אתכם לאתר סימילאק, ומהווה אישור כי הנכם מודעים לכך שהאתר יספק מידע אודות הריון, הנקה, תרכובות מזון לתינוקות של סימילאק ועוד.