סימילאק, כאן בשבילכם

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

תינוק בוכה: כל הדרכים להתמודד

בכי של תינוק הוא צליל שאף אחד לא אוהב לשמוע - אבל הוא חלק מחווית ההורות. הנה כמה עובדות שיעזרו לכם להבין את הבייבי ולהעניק לו סיוע

תינוק בוכה

הורים רבים מוצאים את עצמם בחודשים הראשונים עם תינוקם, בוהים בפרצופו הוורוד ושואלים בקול רם: "למה?". למה הוא בוכה? מה הוא רוצה? מה הסיבה לצרחות האימים האלה שבוקעות מכזה יצור קטן?

לשאלה הנושנה הזו יש תמיד תשובה אחת עיקרית. הוא בוכה כי הוא תינוק. נכון, זה לא תמיד מרגיע, אבל זו עובדה: תינוק בוכה בממוצע שעתיים וחצי עד שלוש שעות ביום במהלך שבעת השבועות הראשונים של חייו.

מה עוד צריך לדעת על בכי של תינוק? הנה כמה פרטים כלליים:

בכי הוא הדרך של התינוק לתקשר. באמצעות הבכי הם מודיעים כי קר או חם להם, כי הם עייפים או משועממים, רטובים או חשים אי נוחות, מתרגשים יתר על המידה או חשים כאב או מצוקה.

כ-5%-20% מהתינוקות סובלים מהתקפיי בטן עיוותיים (קוליק) המלווים בבכי. התקפי בכי כאלה עשויים להתרחש בכל עת, אך עלולים להחמיר בשעות הערב. משך הזמן שתינוקות מבלים בבכי ובעצבנות מגיע בדרך כלל לשיא של שלש שעות בגיל שישה שבועות, ולאחר מכן יורד בהדרגה לשעה או שעתיים ביום בגיל 12 שבועות ועד שהתינוק מגיע לגיל 3 חודשים, לרוב נפסקים פרצי בכי אלו.

אמא מחזיקה תינוקת ישנה

הקדישו תשומת לב לתינוק ואל תדאגו מכך שאתם עלולים לפנק אותו. בחודשים הראשונים, תינוק בוכה זקוק למענה על צרכיו. בדקו אם הוא רטוב, אם הוא חש בקור או חום או אם הוא רעב. טכניקות נוספות שעשויות לעזור לתינוק בוכה, כוללות גם שירה שקטה, נענוע עדין בזרועות או בכסא נדנדה, שימוש במנשא, כרבול בתוך שמיכה, או טיול בעגלה או במכונית. כל תינוק הוא שונה, ואין לדעת מה יהיה ה"פטנט" שירגיע את האחד הפרטי שלכם – המשיכו לנסות עד שתמצאו את הדרך להקלה. התהליך אינו קל, ויכול לשאוב הורים רבים למעגל של ייאוש ועייפות. כאן, מה שחשוב היא השליטה העצמית. אם אתם מרגישים קצרי רוח, נסו להשאיר את התינוק עם מישהו שבו אתם בוטחים וצאו מהבית, אפילו לפרק זמן קצר. לעולם אל תטלטלו תינוק בוכה, גם אם אתם חשים מתוסכלים וכועסים. טלטול תינוקות עלול לגרום לעיוורון, נזק מוחי או מוות.

אוכלים ובוכים: בכי הקשור לתזונת התינוק

לעיתים קרובות, תגלו כי בכי של תינוק קשור לתזונה. כאשר תינוק ניזון מבקבוק הן בתמ"ל והן בחלב אם שאוב, הוא בולע אוויר במהלך ההזנה ועשוי לחוש אי נוחות. כאשר אתם שמים לב לאי נוחות כזו, מוטב לבצע הפסקות יזומות בהאכלה. ההפסקה תעזור להאט את קצב האכילה ותפחית את כמות האוויר שהתינוק בולע. בדקו את הזרימה מהבקבוק כדי לוודא שהיא איננה מהירה או איטית מדי. אפשרו לתינוק לגהק במהלך ההאכלה ובסיומה.

ייתכן שתוכלו להקל עליו באמצעות מעבר לפורמולה אחרת. אם התינוק סובל מאלרגיה לחלבון חלב פרה, תמ"ל על בסיס חלבון חלב מפורק באופן מלא, כגון סימילאק אלימנטום, עשוי להתאים עבורו בהתאם להנחיית הרופא. במידה והתינוק סובל מאי סבילות ללקטוז, תמ"ל על בסיס חלבון מפורק חלקית, דל בלקטוז כגון סימילאק קומפורט, יתאים עבורו להפחתת בעיות עיכול כגון עצירות, גזים ושלשול. תמ"ל מפורק חלקית אינו מתאים לילדים שאובחנו כאלרגיים לחלבון חלב פרה.

כל התמ"לים שהינם על בסיס חלבון מפורק באופן מלא נמכרים אך ורק בבתי מרקחת. מרשם רופא עשוי להקנות הנחה מסויימת ברכישתם.

ייתכן גם ותינוקכם פולט בזמן האוכל, דבר שגם כן משפיע על מצב רוחו – מעבר לתמ"ל כגון סימילאק Spit-up Relief המוצר לשימוש בהמלצה ובפיקוח של רופא או דיאטן – תזונאי) לפליטות יכול להתאים).

שימו לב במיוחד לבכי לא רגיל, כגון קולות חדים או צרחות ממושכות שאינם מתאימים לדפוסי הבכי של התינוק. במצבים אלה, יש להתקשר לרופא. יש להתקשר אליו גם אם הבכי מלווה בשלשול, הקאה או כאב.