הנה מה שאתם צריכים לוודא לפני היציאה:
● קבעו תור לפגישה עם רופא ילדים - רצוי רופא בעל ניסיון בטיפול בפגים. אם יש צורך במומחים מיוחדים, דאגו כי יהיו לכם תורים לפגישות אלה בקרוב.
● הגיעו מיומנים דאגו כי צוות הפגייה יראה לכם כיצד לטפל בתינוקכם, כולל הזנתו, רחיצת התינוק ומתן תרופות אם צריך. אם אתם חוששים שלא תזכרו משהו - אל תסמכו על הסבר בעל פה, וכיתבו את הכל.
● נצלו את ההזדמנות ללמוד קורס החייאת תינוקות.
● אל תצאו בלי מספר הטלפון של הפגייה - בחיוג מהיר בסלולרי וגם רשם על נייר במקום בולט בבית, כך שתמיד תהיו מגובים.
הכנת הבית לתינוק - כל מה שצריך לדעת
כבר סיפרנו לכם כאן בעבר על כל מה שהתינוק הרך צריך כדי להתחיל את חייו החדשים בכיף. במקרה של תינוק שנולד כפג, חשוב שכל הדברים הללו יהיו בבית, וכמו כן לסגל כמה מנהגים במיוחדים.
הנה מספר טיפים:
● דאגו שיהיה לו חם מספיק - שימו לב לטמפרטורת החדר, ושהתינוק לובש בגדים ארוכים וחמים. תינוקות שנולדו כפגים לא צברו עדיין מספיק שומן, ולכן קשה להם יותר לשמור על חום גופם באופן טבעי.
● מערכת חיסונית –בשל חוסר בשלות של מערכת החיסון של תינוקכם יש לנקוט אמצעי זהירות ולהימנע מחשיפת התינוק למספר רב של אנשים ואורחים רבים מידי. כשכבר הזמנת אורחים, וודאו לפני שהם מגיעים, שהם בריאים. בנוסף, דאגו כי לפני שהם נוגעים בתינוק, הם שוטפים את הידיים עם מים וסבון.
● דאגו לעריסה בטיחותית - תינוקכם קטן, וכל סכנה של מחנק בשינה מטרידה הפעם במיוחד. שימו לב שלעריסה של מזרן תקני וקשיח, שסורגי העריסה צמודים זה לזה, ושהמצעים מהודקים בעריסה ולא מתנפנפים לצדדים - מה שעלול לגרום לחנק. כמו כן, חשוב להמנע בשלב זה מבובות פרווה על המיטה, שעלולות לחסום את דרכי הנשימה של התינוק.