כאן. בשבילכם. סימילאק

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

אלרגיה למזון אצל תינוקות: טועמים ונזהרים

כשהקטנטנים מתחילים לעבור למוצקים, זה הזמן לשים לב שאף מאכל לא גורם להם לתגובה אלרגית. ואם כן, מה עושים? הכל על אלרגיה למזון אצל תינוקות

תינוק אוכלת מכפית

התחלתם לשלב מוצקים בתפריט של התינוק? אין ספק שמצפה לכם פרק מעניין בגידולו. תקופת הטעימות היא תקופה של גילויים מרגשים – התינוק נחשף למזונות חדשים, טועם, נמרח, מתענג, ואנחנו נהנים איתו מהעולם החדש הזה. אבל מה קורה כשנוסף לכל אלו, הוא גם מאדים? אלרגיה למזון אצל תינוקות היא עניין נפוץ – היא דורשת מודעות ותשומת לב ובמידת הצורך יש לפנות ולהיוועץ עם רופא.

סימפטומים של אלרגיה

האלרגיה הקלאסית, בה מעורבת תגובה של מערכת החיסון למזון, מתבטאת בתופעות עוריות- אדמומיות בעור או מסביב לפה, גירוי ונפיחות, אך יש עוד סוגים של אלרגיה ותופעות בהן לא נראה תופעות עוריות. במהלך התקף אלרגי יכולים להופיע סימנים במערכת העיכול כגון שלשול, הקאות; אבל גם תופעות חמורות כגון התנפחות ובעיות נשימה.

 

תינוק אוכלת תות

איך מציגים מזון חדש לתינוק?

הדבר החשוב ביותר הוא להציג כל פעם מזון חדש אחד ולהמתין בין הצגת מזון אחד לשני. כשאנחנו נותנים לתינוק ירק מבושל חדש או פרי מרוסק – ניתן את אותו מזון במשך כמה ימים ונוודא שאין תופעות לוואי לאותו מזון. אחר כך, נוכל להוסיף מזון נוסף. על ידי כך שנימנע ממתן מספר מאכלים חדשים ביחד, נוכל לעקוב יותר טוב אחרי תגובותיו לכל מאכל, ולוודא כי הם לא גורמים לו לשום תגובה יוצאת דופן.

חשוב לזכור שהאלרגיה מתפתחת לאחר מספר חשיפות למזון האלרגני, לא תמיד נראה סימפטומים כבר בפעם הראשונה שבה התינוק נחשף למזון.

זהירות! אלרגיה למזון בדרך כלל מופיעה לאחר חשיפה חוזרת. כלומר, בפעם הראשונה שהתינוק יאכל מזון חדש הכל יעבור בשלום, אולם האלרגיה יכולה להופיע דווקא באחת הפעמים הבאות בהן הוא טועם אותו מזון. לכן יש להגיש כמויות קטנות של מזון חדש למשך שבוע- 10 ימים ולוודא שאין תגובה אלרגית לאותו מזון.

תינוקות שנמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח אלרגיה הם מי שבמשפחתם יש בן משפחה (אחים, הורים) שסבל או סובל מאלרגיה, אסטמה ואטופיק דרמטיטיס.

מהם המזונות השכיחים ביותר שתינוקות אלרגיים אליהם?

שימו לב במיוחד לתגובות למזונות הללו, שיתכן ויופיעו בשלבים שונים של תקופת הטעימות :

  • מוצרי חלב
  • ביצים
  • בוטנים
  • מוצרי סויה
  • פירות טרופיים
  • דגים
  • סוגי אגוזים ושומשום

על אף שמזונות אלה נחשבים אלרגניים, מומלץ לחשוף אליהם את התינוק כבר בשלב הטעימות, כל מזון בנפרד.

ברגע שיש חשש לתגובה לא רצויה למזון, יש לגשת ולהיוועץ עם הרופא, האם לחשוף את התינוק שוב לאותו מזון, מתי, ובאיזה כמות.