
רגישות לחלב, אי סבילות ללקטוז, אלרגיה לחלב – יש כיום בלבול גדול בין התופעות המשפיעות על תזונת התינוק וסוג התמ"ל שתבחרו בו. לשמחתנו אנחנו כיום חיים בעידן בו אם תינוק אינו ניזון מהנקה ונמצא שהוא בעל אי סבילות ללקטוז או אלרגי לחלב - ישנו היצע רחב של פורמולות שיכולות להתאים עבורו, בין אם פורמולה דלה בלקטוז או מבוססת על חלבון מפורק באופן מלא.
ההבדל בין אי סבילות ללקטוז, לבין אלרגיה לחלב הפרה
בעוד שאי סבילות או רגישות לחלב יכולה לגרום לאי נוחות בבטן ולהרגשה רעה במערכת העיכול- נפיחות, גזים, שלשול, אלרגיה לחלב אצל תינוקות, כמו גם אלרגיות אחרות למזון, יכולות להופיע עם מגוון רחב של סימפטומים חמורים יותר, שיש לזהות ולטפל בהתאם. אלרגיה נגרמת בגלל שמערכת החיסון מזהה מזון מסויים כפולש זר ואז נלחמת בו על ידי ייצור נוגדנים. התגובה האלרגית של מערכת החיסון למזון מגיעה בדרך כלל בסמוך לאכילת המזון האלרגני אך יכולה להופיע גם שעות וימים אחרי החשיפה. בדרך כלל אלרגיה למזון לא תופיע בחשיפה הראשונה לאותו מזון אלא תופיע לאחר חשיפה חוזרת לאותו המזון.
אלרגיה לחלבון חלב פרה היא השכיחה ביותר בקרב תינוקות- כ- 2%-3% מהתינוקות. אצל רוב הילדים האלרגיה תחלוף בשנות החיים הראשונות.