מאת: רונית דוייב, B.Sc Nut, MBA, המנהלת המדעית של סימילאק
תינוקות שונים זה מזה – במראה, באישיות, בהרגלי השינה וגם בהרגלי האכילה. הזנת התינוק היא הדבר החשוב ביותר לאמהות הטריות, הן רוצות לדעת כי הוא מקבל מספיק ואוכל הכל עד הסוף בלי להשאיר "פירור" – אולם יש לזכור כי התנהגות של תינוק אחד בנוגע למזון, לא דומה להתנהגות של חברו.
אם החלטת לתת לתינוקך תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות), השתמשי בבקבוקים כדי לוודא מה הכמויות שתינוקך מקבל, והיי קשובה לסימנים נוספים שהוא מבטא. אל תאכילי את התינוק יותר מדי – זה עלול לגרום לכאבי בטן ופליטות ולחוסר נעימות לכל הצדדים המעורבים. במקום זאת, התמקדי בנקודות אלה:
שימי לב להרגלי האכילה של התינוק
תינוק שבע יראה לך שהוא כזה- סוגר את פיו, דוחף את הפטמה ומסובב את ראשו, האכילי את התינוק כשהוא רוצה, שימי לב לסימני הרעב כולם – האם הוא שמח לקראת הבקבוק או השד, עושה סימני מציצה עם הפה, ושם את הידיים בפה? זכרי שבכי הוא סימן מאוחר לרעב, ולעיתים נובע מסיבה אחרת.
מדדי את הכמויות על פי הוראות היצרן
כשאת נותנת לתינוקך פורמולה לתינוקות, עיקבי אחרי ההוראות המופיעות בגב האריזה. כיצד להכין בקבוק, כיצד למדוד את הכמויות, ובאיזה שיעור יש להגדיל אותן לאורך זמן. הקפידי שהמדידה תהיה מדויקת ורשמי לעצמך את הכמויות, כדי לא לשכוח.
שקלי את התינוק
בבדיקה תקופתית ב"טיפת חלב" ישקלו את התינוק ויוודאו שהוא עולה במשקל בקצב הרצוי. זכרי, עם זאת, שהתינוקות אינם זהים לזה לזה, וגם קצב העלייה שלהם במשקל משתנה מאחד לשנייה.
ספרי את החיתולים הרטובים
הדעה הכללית גורסת שתינוקך צריך להרטיב שישה עד שמונה חיתולים ביום, עם שתי פעולות מעיים או בניסוח פחות מצוחצח – קקי. אם את מבחינה בשינוי בנתונים הללו, צרי קשר עם הרופא.