מאת: רונית דוייב, B.Sc Nut, MBA, המנהלת המדעית של סימילאק
בשוק קיימים סוגים שונים ומשונים של בקבוקים לתינוק, באיזה מהם תבחרו? ובכן, זה לא חייב להיות בקבוק אחד. מדובר כאן בניסוי וטעייה, בחירת הבקבוק הנכון היא לעיתים תהליך של אלימינציה, עד שתינוקכם כבר יראה לכם איזה בקבוק הוא מעדיף מכל מה שהצעתם לו.
הנה כמה נקודות שכדאי להתייחס אליהן:
חומר הבקבוק: זכוכית או פלסטיק?
בקבוקי הזכוכית כבדים אך יציבים, ויכולים להתנפץ אם מפילים אותם. בקבוקי פלסטיק הינם קלים וחסינים בפני התנפצות, מומלץ לוודא כי הם נקיים מכימיקל ביספינול A.
גודל הבקבוק: קטן או גדול?
בקבוקים קטנים, המכילים כ-100 מ"ל, מתאימים לתינוקות שזה עתה נולדו, ככל שהם גדלים כך תעברו באופן טבעי לבקבוקים גדולים יותר.
צבע הבקבוק: בקבוק שקוף או צבעוני?
בבקבוקים השקופים קל יותר לוודא, לאחר השטיפה, שהבקבוק נקי ולא נשארו שאריות מזון בקרקעית או על הדפנות.
לא נשכח את הפטמות – גם להן יש סוגים, גדלים ועיצובים שונים. הפטמה צריכה להתאים לסגנון היניקה של התינוק, וחשוב להתנסות לפי הצורך. שימו לב לפרמטרים הבאים:
גודל הפטמה והחור:
התאימו את הפטמה לגיל של תינוקכם ולסוג הנוזל- מים ודייסה, למשל, מצריכים גודל פטמה שונה. ככל ששלב הפטמה גדול יותר, כך החור שבה גדול יותר. גודל החור בפטמה יקבע את מהירות זרימת החלב – חור גדול מדי עלול לגרום לאכילה מהירה, אכילת יתר או בליעה של אוויר.
על כל פטמה מצוין הגיל המתאים או השלב לו היא מתאימה. בדקו מה מתאים לתינוק שלכם..
איך תדעו אם זה הגודל הנכון? מספר טיפות של חלב אמורות לטפטף מהבקבוק מיד כשאתם הופכים אותו – ואז להפסיק. אם נדמה שהתינוק אוכל מהר מדי – אפשר לבחור פטמה קטנה יותר; אם נדמה כי התינוק מתוסכל ולא מקבל מספיק מזון – ביחרו פטמה גדולה יותר.
צורות הפטמה:
גם לפטמה יש צורות שונות – הסטנדרטיות הן גבוהות עם כיפה בראשן; האחרות "מחקות" את המראה של השד. אם אתם נתקלים בבעיות באכילה – שווה לנסות להחליף גם את האלמנט הזה.
פטמה אורטודנטית, שטוחה בשני צידיה, ומעוצבת להתאים לחלל הפה של התינוק.
חומר הפטמה: גומי או סיליקון?
פטמת הגומי היא רכה יותר, אוטמת את ריח החלב – אך נוטה להשחק מהר יותר מאשר פטמת הסיליקון. פטמת הסיליקון קשה יותר, אך היא קלה יותר לניקיון ומחזיקה קרוב לשנה.
ולא לשכוח – כללי הניקיון:
לפני שימוש ראשון בבקבוקים ולאחר כל האכלה יש לנקות היטב את הבקבוקים, הפטמות, המכסים והטבעות, באמצעות מברשות ניקוי מיוחדות, מים חמים וסבון.
חשוב לוודא שהחורים של הפטמות פתוחים על ידי מעבר מים נקיים. לאחר מכן יש להרתיח במשך חמש דקות רצופות בסיר כשהם מכוסים במים. קיימת אפשרות של שימוש בסטריליזטור ביתי, השימוש בהתאם להוראות היצרן.
לאחר השטיפה והעיקור יש לייבש באוויר, בתנאים המונעים זיהום. אסור לייבש על גבי מגבת מטבח. כדאי לייבש את הבקבוקים על מתקן ייבוש מתאים, כשפתחי הבקבוקים כלפי מטה.
בדקו שהפטמות לא מתבלות או נקרעות. בכל סימן של בלאי – החליפו את הבקבוק או הפטמה.
הכנסי כדי לקרוא כיצד להכין בקבוק לתינוק.