בכי אינו הסימן היחיד - צפי בסרטון שיעזור לך לזהות סימני רעב אצל תינוקות
במאמר זה
שתפו
מאת: רונית דוייב, B.Sc Nut, MBA, המנהלת המדעית של סימילאק
התינוק בוכה אבל כמובן לא מסביר מה הוא צריך. האם זה רעב ואיך מפענחים את הצרכים שלו? רונית, המנהלת המדעית של סימילאק, מפרטת איך יודעים שהתינוק רעב.
רונית: "לכל תינוק יש קצב התפתחות אישי וצרכים תזונתיים שייחודיים לו המושפעים מגורמים כמו: משקל, גובה, קצב גדילה וגנטיקה. ולכן יש תינוקות שמתאים להם לאכול 8-10 ארוחות קטנות של 60-80 מ"ל ביום ויש תינוקות שיהיו רגועים אם יאכלו שש ארוחות יותר גדולות, של כ – 100 מ"ל ".
רונית מוסיפה, כי עם העלייה בגיל, התינוק מגדיל את כמות החלב שהוא אוכל בכל ארוחה, ומספר הארוחות ביום ובלילה, יורד. "חשוב לזכור שגם במהלך היום יכול להיות שוני אצל אותו תינוק", היא אומרת, "פעם הארוחה גדולה ופעם היא יותר קטנה. לפעמים התינוק ישן ומדלג על שעת הארוחה ואחר כך יאכל יותר. יש להאכיל את התינוק לפי דרישה, כלומר כשהוא מראה סימני רעב. סימני רעב אצל תינוקות בדרך כלל מגיעים לפני הבכי – ניתן לראות שהתינוק חש אי-נוחות. אם דעתו מוסחת כשמדברים אליו או מנסים לשחק איתו, ייתכן ומדובר ברעב"
יש תינוקות שיכניסו את היד לפה כשהם רעבים ושכיח גם לראות תנועות מציצה של הפה או של האגרופים והנעת הראש בתנועות חיפוש אחר השד של האם או אחר הבקבוק. בכי של תינוק הוא סימן מאוחר של רעב, ולא כדאי להגיע לבכי ממושך לפני האכילה.
לפרטים נוספים וסימני רעב מפורטים, צפי בסרטון של סימילאק מתוך "הורים בדקה"
לתשומת לבכם: הנקה היא ההזנה הטובה ביותר עבור תינוקות, ומספקת יתרונות רבים.
סגירת הודעה זו תעביר אתכם לאתר סימילאק, ומהווה אישור כי הנכם מודעים לכך שהאתר יספק מידע אודות הריון, הנקה, תרכובות מזון לתינוקות של סימילאק ועוד.