סימילאק, כאן בשבילכם

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

איך בוחרים רופא ילדים?

הוא עומד להיות דמות חשובה בחייכם בשנים הקרובות, ולהכיר מקרוב כל וירוס או פריחה של הבייבי - אז איך תבחרו את רופא הילדים המתאים ביותר עבורכם?

רופאה בודקת תינוק

אחרי שנולד תינוקכם ורגע לפני שאתם יוצאים איתו הביתה – תקבלו ממחלקת היולדות מכתב שחרור עם המלצה מתי לראות רופא ילדים בפעם הראשונה. הבדיקה הראשונה אצל הרופא היא שגרתית, ובה מוודאים כי התינוק בריא ומקבלים הפניות לבדיקות נוספות אשר כל התינוקות צריכים לעבור.

בשלב זה, אפשר לגשת לרופא שכבר בחרנו בעת ההריון. אבל מי הוא – או היא – יהיו? על פי אלו פרמטרים נבחר את רופא הילדים? אותו אדם יכול ללוות אותנו עד לבגרותו של הבייבי. הוא יכיר את ההיסטוריה הרפואית, ירגיע ברגעי לחץ ויסייע לנו בכל סיבוך רפואי שאולי יתממש במהלך הדרך.

קופות החולים בישראל מאפשרות להורים לבחור רופא ילדים. כדאי לקבל המלצות מחברים, משפחה ושכנים, ולשקלל אותם, יחד עם הפרמטרים הבאים:

● זמינות

חשוב שרופא הילדים שלכם יהיה זמין ככל האפשר. בדקו כמה ימים בשבוע הוא מקבל ומה שעות הקבלה. בדרך כלל תרצו להגיע עם התינוק כמה שיותר מוקדם בבוקר כדי להימנע ממפגש עם וירוסים מיותרים, אבל ככל שהתינוק גדל, גם שעות אחר הצהריים רלוונטיות, במיוחד כששני ההורים עובדים. ומה קורה כאשר הרופא בחופשה? האם יש רופא ילדים מחליף שנמצא באותו מקום, או שתצטרכו להגיע למרפאה אחרת? כדאי לברר את כל הדברים האלה בזמן, כדי להיות מוכנים.

 

רופאה יושבת לצד תינוק

מיקום

מומלץ לבחור רופא שנמצא בקרבת ביתכם, שתוכלו להגיע אליו ברגל עם העגלה. אם התינוק נולד בחורף, בימים הראשונים תעדיפו לנסוע במכונית – ואז רצוי לוודא כי יש חניה נוחה במרפאה.

● יחס אישי

יש רופאים שנותנים את מספר הטלפון הסלולרי שלהם, לכל מקרה חרום שלא יבוא. זהו לא הכרח, אבל אם שירות כזה חשוב לכם – כדאי לוודא זאת מראש.

● חשיפה פחותה לחולים אחרים

מומלץ שהילד יחשף לפחות חולים אחרים בזמן ההמתנה, וכך אין סכנת הידבקות גדולה. יש דרכים לעשות זאת, על ידי הגעה מוקדם בבוקר, לפני שחולים אחרים מגיעים. וודאו כי במרפאה יש מדיניות לקבוע לכם תורים מוקדם, מטעם זה.

● אישיות

זהו אולי הסעיף החשוב ביותר. המומחיות המקצועית היא חלק מאוד חשוב בבחירת הרופא; אבל לצד הידע המקצועי יש גם את היחס, הגישה, האווירה שהרופא משרה. שאלו את מכריכם שהמליצו על הרופא או הרופאה: האם יש לו גישה חיובית ועדינה לילדים? האם הוא עדין עם תינוקך, ולא ממהר? האם הוא נותן זמן לשאלות ההורים? מסביר הכל בצורה הברורה ביותר? מוכן להקשיב לתחקיר שערכתם בעצמכם לגבי הסימפטומים של התינוק? אם התשובות לרוב השאלות הללו הן "כן" – כנראה שאתם בידיים טובות, בכל המובנים.