כאן. בשבילכם. סימילאק

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

תינוקות וחיות: כך תרגילו את בעל החיים לתינוק החדש

כשכלב נאמן או חתול אהוב מקבלים שותף חדש לדירה, הם עלולים להתבלבל קצת - הנה כל מה שצריך לדעת לקראת המפגש בין תינוקות וחיות

כלב ישן ליד תינוק

עבור רבים מאיתנו, החיים לצד חיית מחמד הם דבר טבעי, נעים ומשמח. בין אם מדובר בכלב, חתול, או גם וגם – אין ספק שהחברים השעירים מוסיפים לחיים הרבה אושר ונחמה. אבל כששותף או שותפה חדשים לדירה, בדמות תינוק או תינוקת, עומדים להכנס לחייהם – משהו באיזון המשפחתי משתנה. כלבים וחתולים עלולים להילחץ מהמציאות החדשה, ואנחנו כבעלים שלהם עלולים למצוא עצמנו ניצבים בפני לא מעט שאלות.

לפני הכל, חשוב להדגיש: החיים עם חיית מחמד, אינם מסוכנים או מזיקים לתינוק. יש מחקרים המעידים על כך שזה אפילו תורם למערכת החיסונית – אבל חשוב שתמיד יהיה בסביבה מבוגר אחראי, שיוודא כי הפגישות בין תינוקות וחיות מבוקרות, בטוחות והיגייניות. אין להשאיר תינוקות וחיות ביחד ללא השגחה בשום תנאי.

אז איך מתכוננים למפגש בין תינוקות וחיות? מה אפשר לעשות על מנת להמשיך את החיים יחד בצורה חלקה? הנה כמה דרכים להתכונן למפגש מוצלח, החל מסוף ההריון:

תינוק וחתול שוכבים אחד ליד השני

טיפים לבעלי כלבים:

● מומלץ להכניס לתמונה איש מקצוע לפני הלידה, שיכיר את הכלב ויבין את צרכיו. אפשר לעבוד יחד על הליכה למקום, הליכה יפה בטיול ליד עגלה וליד מנשא, ולוודא כי הכלב יודע שאסור לקפוץ ולחטוף אוכל מהשולחן. כל בעיה קטנה, הופכת עם תינוק לבעיה גדולה ולכן כדאי למנוע אותן מבעוד מועד.

● כבר בהריון, הכינו את הכלב להפרעות בשגרת חייו. ניתן להתחיל להשמיע קולות של בכי מתוך הקלטות יוטיוב, בזמנים שונים של היום, בווליום חלש, ולהגיע למצב שהכלב רגיל ומפתח אדישות לצליל זה.

● אם הוחלט שהכלב, שעד היום ישן אתכם, יעזוב את המיטה שלכם – יש להרגיל את הכלב שהוא ישן במיטה משלו, עוד לפני הלידה. ניתן לארגן לכלב פוף נח או כורסא שצמודה למיטה שלכם שניתן יהיה להזיז בהדרגה על מנת שלא ירגיש הרעה בתנאים.

● סביב הלידה, רצוי לשריין פנסיון ביתי טוב לכלב או לדאוג למישהו שישן אצלכם ויארח לכלב חברה כשאתם נעדרים מהבית. רצוי לשריין גם דוג-ווקר, מטייל מקצועי עם כלבים, לימים הראשונים שאחרי הלידה, כדי שהכלב לא יסבול משינוי בתדירות היציאות.

● בזמן שאמא בבית החולים, ואבא עושה קפיצות הביתה – הוא יכול להביא בדים עם ריח התינוק, כדי להרגיל את הכלב למפגש המתקרב.

● כשאמא חוזרת מבית החולים, מומלץ שתכנס לבית ראשונה לבדה, כדי שהכלב המתגעגע אליה יוכל לקפוץ עליה בלי לפגוע בתינוק, וההורה השני אחריה. לאחר מכן רצוי לתת לכלב להריח בעדינות את התינוק. החוויה אמורה להיות רגועה, נעימה לכולם ונטולת סטרס עד כמה שניתן.

טיפים לבעלי חתולים:

● עוד בהריון, התקינו מדפים גבוהים בבית. ניתן לאמן את החתול להיענות לסימן ברור לעלות למשטח גבוה, ולהשאר בו. תינוקות זוחלים או מסתובבים בבית אינם צפויים, וחשוב מאוד שלחתול תהיה אלטרנטיבה סביבתית מועדפת ואהובה, שתחסוך ממנו ומהתינוק מפגשים לא רצויים.

● המפגש הראשון בין התינוק והחתול יכול להעשות כשהחתול רחוק מהתינוק, ובסביבה יש אוכל רטוב וטעים, וההורים מדברים בקול נעים ורך, שישדל את החתול להתקרב, אם הוא רוצה.

● שימו לב שארגז החול של החתול יימצא מחוץ לטווח המגע של התינוק, ושיקלו להחליף לארגז חול סגור. את הארגז מומלץ לנקות פעמיים ביום ולא להזניח. כשהארגז מתמלא, החתול נכנס למצוקה, שיכולה להתבטא במתח, ולפעמים בעשיית צרכים במקומות אחרים. ניתן גם להוסיף עוד ארגז בעוד אזור בבית כדי להקדים ולענות על צורך שעלול להתעורר בחתול.

● אל תעקרו את ציפורני החתול כדי להגן על התינוק. חשוב להגן על התינוק מפני שריטות, כמובן, אבל לא במחיר של הוצאת ציפורניים מכפות החתול, אקט בלתי חוקי. חתול ללא ציפורניים הוא חסר אונים ואינו יכול להגן על עצמו, ולכן אין לעשות זאת בשום פנים ואופן.

המידע באדיבות אילונה חייט חביב, מאלפת כלבים בשיטות חיוביות, ושפרה האפרתי, מאלפת בגישה חיובית לחתולים