תינוקות בשנת חייהם הראשונה הם חבילה קטנה של אושר – ועניין. בניגוד למה שאולי נראה מבחוץ, הם יכולים להיות מאוד מרתקים, והשמועה על תינוקות שרק ישנים, אוכלים ועושים פיפי וקקי – לא יכולה להיות רחוקה מהמציאות. הזמן שלכם יחד עם התינוק יכול להיות תענוג מסעיר, מצחיק ומגרה אינטלקטואלית לשני הצדדים – גם לבייבי וגם להורה. עם היוולדו התינוק מתחיל להיות בעליהם של צעצועים רבים שנקנים לו, אבל למעשה, משחקי תינוקות טובים לא פחות כשהם נעשים בחינם. אין צורך להפוך את הבית לסניף של רשת צעצועים – כל מה שצריך זה קצת זמן פנוי, ראש שקט והרבה אהבה.
בשלב זה בחייו, התינוק מגורה ונרגש מכל מה שמדבר אל חושיו המתפתחים. שמיעה, מגע, מבט – התינוק מוכן ודרוך לקלוט את כולם, ואלה הרי דברים שאנחנו יכולים לספק לו גם מבלי לעשות סיבוב בקניון. ולא רק זאת – אלא שיותר מדי צעצועים אף עלולים להוות בעיה. המנעו ממצבים בהם התינוק שוכב בין המשחקים על המזרן ואינו יכול להתהפך או לזחול והאמת שגם אין לו סיבה כי יש לו כל כך הרבה אופציות במרחק נגיעה. כדאי לנו להתאמץ ולהימנע ממצב בו הבייבי יישאר פאסיבי ומבולבל ויבחר שלא לשחק בכלל במשחקי תינוקות, למרות שהם מוצעים לו בהמוניהם.
אז איך נוכל לעזור לתינוק לפתח את חושיו ועל הדרך ליהנות מזמן בונדינג משותף? הנה כמה הצעות לפעילויות לתינוקות:
למתחילים – עם התינוק שזה עתה נולד, נצפה בעצמים מבריקים ונתרגל גם זמן-בטן – ניתן להשכיב על הבטן, כשהתינוק ער, בעודו מנסה להביט לרעשן או חפץ אחרי שנציב בפניו. בכל פעם שהתינוק מרים את ראשו – נמחא לו כף.
● לגעת בהכל – חפשו בבית אביזרים שונים עם מרקמים שונים (רך, קשה, מחוספס, נעים, קוצני וכו') תנו לתינוק להתעסק בכל פעם עם פריט שונה במרקם אחר. ככל שהתינוק חשוף ליותר מרקמים כך יירתע פחות מהשינויים שמחכים לו בהמשך הדרך. בשלב מאוחר יותר, אפשר גם לשתף אותו במלאכת הבישול.
● אוירון – אולי אתם רגילים כבר לעשות להעיף את התינוק המאושר על הרגליים שלכם כשאתם על הגב, אז תשמחו לדעת שזה לא רק כיף, אלא גם בעל ערך התפתחותי – האוירון מפתח את שיווי המשקל של התינוק.
● מסיבת ריקודים – פעילויות לתינוקות הם גם ההזדמנות שלכם לזוז קצת. ריקוד כשהתינוק מוחזק בידיים שלכם יכול להיות בעל ערך התפתחותי, והוא גם מחמם את הגוף ומחזק את טונוס השרירים. שימו מוזיקה שאתם אוהבים ופיצחו עם בייבי בריקוד – ממש עוד מעט הוא יוכל להצטרף אליכם בעצמו.
● עיסוי – רצוי ללמוד עיסוי תינוקות בקורסים, אך אפשר גם לחפש חומרים ברשת שמסבירים איך לעשות את זה נכון. חממו את החדר בשעה קבועה, ועסו את תינוקכם עם שמן שקדים. זו הזדמנות נהדרת לגעת, לתקשר, להרגיש ולהתחבר.