הריון זה לא זמן לאכול בלי חשבון, אבל גם לא להיות רעבה ומתוסכלת. אז כמה קלוריות צריך לצרוך וכמה ק""ג צריך לעלות בממוצע בהריון?
במאמר זה
שתפו
כבר מזמן ידוע, כי בהריון את לא באמת "אוכלת בשביל שניים". אותה אגדה נושנה הופרכה עם השנים, וכעת ההיפך הוא הנכון – בזמן הריון צריך לשמור יותר מתמיד על אכילה מאוזנת, בריאה ומבוקרת, למען בריאותך ובריאות עוברך.
כלל האצבע בהריון הוא: התרכזי באיכות המזון, לא בכמות. מה שאת אוכלת בזמן הריון, הוא בעל קשר ישיר לבריאות תינוקך למשך כל חייו. זה לא מדויק לחשוב שהעובר מסתמך על שאריות של רכיבים תזונתיים בגופך – הוא צריך לקבלם ישירות מהמזונות שאת צורכת, לפני ההריון, במהלכו וגם אחריו דרך ההנקה.
אז כמה צריך לעלות במשקל במהלך הריון?
המספר משתנה מאישה לאישה, ותלוי כמובן במשקל בו היתה כשנכנסה להריון. באופן כללי, ההמלצה היא עלייה של 2-1 ק"ג במהלך השליש הראשון כולו ואילו 2-1.5 ק"ג בחודש, במהלך שני הטרימסטרים הבאים.
רופאים נוטים להמליץ על הרגלים תזונתיים לפי טרימסטרים:
טרימסטר ראשון- המשיכי את צריכת הקלוריות היומית שלך, שאמורה לנוע בין 2000 ל-2200 קלוריות אצל נשים בגיל הפוריות. העובר לא זקוק לקלוריות רבות, אבל איכות המזון והרכיבים התזונתיים בו – הם כבר משמעותיים.
טרימסטר שני – הוסיפי כ-300 קלוריות ליום. זה לא הרבה – קערת מוזלי בריאות עם יוגורט 3%, גרנולה ופרי.
טרימסטר שלישי – הוסיפי עוד 400 קלוריות ליום – 2 פרוסות לחם מדגנים מלאים, חביתה, כף גבינה 5% וסלט ירקות עם כפית שמן.
עליית משקל בהריון היא נורמלית, אך יש לשים לב שלא עלית יותר מדי או פחות מידי
עלייה מוגזמת עלולה לגרום ל:
עובר גדול מדי (מעל 4.5 קילו), מה שעלול להצריך ניתוח קיסרי ולגרום לסיבוכים אפשריים.
לתשומת לבכם: הנקה היא ההזנה הטובה ביותר עבור תינוקות, ומספקת יתרונות רבים.
סגירת הודעה זו תעביר אתכם לאתר סימילאק, ומהווה אישור כי הנכם מודעים לכך שהאתר יספק מידע אודות הריון, הנקה, תרכובות מזון לתינוקות של סימילאק ועוד.