
קשה שלא להיות מודעים היום לחשיבות הפעילות הגופנית בחיי היום יום. התעמלות קבועה, מאפשרת לנו לחיות חיים בריאים, מאוזנים, אנרגטיים ושמחים. אין סיבה לחשוב שהריון אמור לעצור, או אפילו להפחית, את מקומו של הספורט בחיינו. התעמלות לנשים בהריון היא מומלצת - בין אם ההריונית נהגה להתאמן לפני, או שהיא רוצה להתחיל עכשיו, קיימות נסיבות בהן הדבר אפשרי, ורצוי בהחלט.
התעמלות בהריון שומרת על משקל תקין, אנרגיה, גמישות השרירים, יציבה נכונה, ואפילו מסייעת בתופעות הריון לא נעימות, כמו עצירות. נשים רבות מדווחות על עייפות מוגברת בחודשי ההריון הראשונים, וגם כאן ההתעמלות בהריון יכולה לתרום. כמו כן, פעילות גופנית מאזנת את רמות הסוכר בדם ועשויה להפחית את הסיכון לסוכרת היריון. פעילות גופנית תומכת בחילוף חומרים טוב, עוזרת לשפר מעבר חמצן לעובר ותסייע לך להרגיש טוב יותר פיזית ורגשית ולהתרגל להרגשת הכבדות של הגוף. מחקרים מראים, כי מי שעוסקת בהתעמלות בהריון תחזור יותר בקלות לתפקוד מיטיבי לאחר הלידה.
עם זאת, חשוב לשמור על כמה כללי ברזל בתקופה זו:
● להודיע מראש: מי שנהגה לעשות ספורט בעבר, רצוי שתודיע למדריך כי היא כעת בהריון, שיוכל להתאים את התרגילים למצבה ולא לבקש ממנה לעשות דברים שעלולים לסכן את העובר. גם מי שרק עכשיו מתחילה להתאמן, צריכה להודיע למדריך, שכן לא נתחיל דווקא עכשיו פעילות מאומצת מדי.
● חימום: התחילי את הפעילות האירובית בחימום. מטרת החימום היא לחמם בהדרגה את השרירים ואת המפרקים לרמה שבה הם יהיו גמישים יותר ופחות חשופים לסכנת פגיעה. הדבר מועיל במיוחד בהתעמלות בהריון.
● אל תנסי לרדת במשקל: את מתאמנת, וזה מצוין, אבל בניגוד לתקופות אחרות - הפעם את לא עושה זאת במטרה לרזות. הריון אינו זמן מתאים לירידה במשקל. עלייך לעלות במשקל סך 1.5 ק"ג עד 2.5 ק"ג בקירוב במהלך 12 שבועות ההריון הראשונים, ובין חצי קילו עד לקילו בקירוב לשבוע לאחר מכן וכחצי קילו לשבוע בשליש השני והשלישי.