אם את נמנית על "בנות המזל" שסובלות מצרבת בהריון, אל יאוש. יש לנו כמה טיפים להחזרת תחושת הנוחות
במאמר זה
שתפו
צרבת היא תחושה של צריבה באזור הוושט שנגרמת בעקבות עליה של תוכן הקיבה החומצי חזרה אל הושט. יותר מ- 50% מההריוניות מדווחות כי הן חוות סימפטומים של צרבת חמורה. רונית, המנהלת המדעית של סימילאק, משתפת בעצות ומידע שיכולים להקל.
הצרבת בהריון חולפת מיד לאחר הלידה, אך קיימות דרכים להפחית ולשפר את המצב. למשל, לאכול ארוחות בנפח קטן בתדירות יותר גבוהה (ולא 3 ארוחות ביום). להימנע ממזון מטוגן, מתובל מידי או חריף, להימנע משתיה במהלך הארוחה וכמובן – לא מומלץ לשכב מיד לאחר הארוחה.
"כל אשה יכולה לגלות מה מעורר אצלה את הצרבת ומה פחות ולהימנע מהמזונות שאינם מיטיבים איתה", מוסיפה רונית, "למשל בנשים מסויימות קפאין ושוקולד מאוד מגבירים את הצרבת. מעבר לזה, רצוי לאכול לאט וללעוס היטב את המזון, לא לאכול בסמוך למועד השינה ולישון עם ראש מוגבה, ללבוש ביגוד נוח ולא לוחץ מידי. במידה והצרבות חריפות וגורמות תחושת אי נוחות רבה, אפשר להתייעץ ברופא, קיימים היום תכשירים מצויינים שבטוחים לצריכה בהריון".
איפה תרופות הסבתא מתחילות והרפואה נגמרת? רונית שופכת אור: "החלב נחשב לחומר בסיסי הסותר חומצה ולכן נהוג לחשוב ששתיית חלב מרגיעה את הצרבת", היא אומרת "אולם כשעה-שעתיים לאחר שתיית החלב, הוא עלול דווקא להגביר את הצרבת, זאת מאחר וחלבון החלב שמגיע לקיבה, מגרה שם יצירת חומצה ושוב תחושת צרבת. שקדים נחשבים תרופת סבתא לצרבת, הם אכן מכילים כמות גבוהה של חומר בסיסי הסותר את החומצה אך צריך לזכור שהם גם עשירים בשומן ואכילת שומן יכולה להגביר את הצרבת".
לפרטים נוספים והסיבות המלאות לצרבת- היכנסי לצפות בסרטון מתוך "הורים בדקה"
לתשומת לבכם: הנקה היא ההזנה הטובה ביותר עבור תינוקות, ומספקת יתרונות רבים.
סגירת הודעה זו תעביר אתכם לאתר סימילאק, ומהווה אישור כי הנכם מודעים לכך שהאתר יספק מידע אודות הריון, הנקה, תרכובות מזון לתינוקות של סימילאק ועוד.