ככל שמועד הלידה שלך הולך ומתקרב, את סוגרת קצוות – בעבודה, מול בן הזוג, עם המשפחה. כולם ערוכים ומוכנים, יודעים מה יהיה תפקידם ברגע האמת, ומחכים להזנקה. זה הזמן גם לארוז תיק לחדר לידה, שיכיל את כל צרכייך כשתהיי רחוקה מהבית, עד שתחזרי ממנו עם הבייבי החדש
אז מה להביא לחדר לידה ולימים שאחריה במחלקת היולדות? האם צריך גם לארוז ציוד לתינוק? ומה עם האבא? הנה הרשימה המלאה, שתעזור לך לעשות סדר בשאלות הרבות:
לאמא בלידה עצמה
- מסמכים: כשתגיעי עם צירים תתבקשי לתת בקבלה את כל המסמכים הרלוונטים להריון שלך – כרטיס מעקב לידה, הבדיקות האחרונות שביצעת, וכל דבר מיוחד שאולי קשור לחודשים האחרונים. הכיני אותם כבר עכשיו, ודאגי שכרטיס קופת החולים ותעודת הזהות שלך יהיו גם הן בהישג יד.
- שמן שקדים: המיילדות מבקשות שתצטיידי בו מבעוד מועד עבור עיסוי פרנאום בזמן הלידה, קני אותו כבר עכשיו, יש בכל בית מרקחת.
- נשנושים ושתייה: אי אפשר לאכול בלידה עצמה, אבל ייתכן ותעבירי זמן מה בחדר הלידה לפני שתתחיל לידה פעילה ולכן כדאי להצטייד בנשנושים ובקבוק מים מינרליים שתמיד יהיה לידך.
- סמארטפון ומטען: בימינו, להיות בחדר לידה לא בהכרח אומר שאת מנותקת מהעולם, את יכולה להישאר מחוברת- אבל את לא רוצה להישאר חלילה ללא סוללה, אז דאגי למטען בהישג יד.
- מצלמה: אם את רוצה תיעוד קרוב לרגעים הקרובים, כדאי שהיא תהיה בהיכון, כולל בטריות להחלפה ומטען.
- ספר, מגזין, מוזיקה, סרט או אפילו תמונה. היי יצירתית – מה יעודד אותך בשעות המאתגרות? זה הזמן לחשוב על כל הפרטים.
לאבא בזמן הלידה:
- בגדים להחלפה: זה עלול לקחת קצת זמן, ואם חשוב למלווה להיות רענן, כדאי להכין לפחות טי שירט אחת מבעוד מועד, ואולי גם סט בגדים שלם.
- כלי רחצה: מברשת שיניים ודאודורנט יועילו במהלך שעות / ימי ההמתנה הרבים.
- ספר, מגזין, סמארטפון, טאבלט,ו/או לפטופ – כל מה שיעביר את הזמן יהיה בעל ערך.
- רשימת אנשי קשר – חשוב שתהיה למלווה רשימה של אנשים שיש להודיע להם על התקדמות הלידה, במידה שתחליטו לעשות זאת, כולל מספרי טלפון ומיילים.
- נשנושים מועדפים – כמו סנדוויץ' או חטיפים
- כסף מזומן – מי שמלווה אותך מקרוב בחוויית הלידה יצטרך לשמור על כוחותיו. כדאי שיהיה קצת כסף מזומן בכיס לטובת אוכל, שתייה וכדומה.
לאמא במחלקת היולדות, אחרי הלידה:
- בגדים: לא מעט יולדות לובשות בזמן האישפוז את הכותנות שהן מקבלות במחלקה, שאמנם אינן שיא האופנה אבל הן רחבות ונוחות. ובכל זאת, יש משהו יותר נעים בללבוש בגדים שלך מהבית. הביאי איתך סט אחד של בגדי בית נוחים ורחבים, כתונת או טרנינגים; והכיני בבית שקית עם עוד כמה סטים כאלה, שבן זוגך יביא לך במקרה ותצטרכי כולל סט יציאה מבית החולים הביתה.
- כפכפים: ודאי תעדיפי לעשות מקלחת עם כפכפים ולהסתובב איתן במחלקה ולא יחפה. אם את יולדת בחורף, גם נעלי בית יעזרו לך (אבל לא למקלחת…)
- היגיינה אישית: בתיק כלי הרחצה דאגי שיש מברשת שיניים, דאודורנט, שמפו, קרם גוף, סבון, תמיסה לעדשות אם את משתמשת בעדשות מגע וחוט דנטלי.
- תרופות: אם יש לך תרופות במרשם שאת לוקחת באופן קבוע, דאגי לכמות מספקת שלהן וכדאי שכבר יהיו בתיק לחדר הלידה מבעוד מועד.
- מגבת גדולה ו/או כרית אישית. יש מי שמעדיפות להצטייד בהן עוד מהבית ולא לסמוך על מה שמקבלות בבית החולים.
- טיפוח אישי: קרם פנים, סבון פנים, איפור – יש מי שרוצות להיות רעננות ככל האפשר גם אחרי הלידה.
- פדים: האחיות במחלקה יתנו לך פדים גדולים ותעשייתיים, אבל כדאי להצטייד בכאלה שאת מכירה, וככל שהדימום יפחת תשתמשי גם בהם.
- תחתוני רשת- שימושיים מאד בימים הראשונים, לאחר הלידה.עדיף תחתונים שלא יהיה חבל לזרוק כשהם מוכתמים בדם. כדאי לקנות תחתוני רשת חד פעמיים או תחתונים זולים.
- אביזרי הנקה: אם את מתכננת להניק, כדאי להצטייד במשחה לפטמות, שעוזרת להקל על פצעים (אפשר להשיג בכל בית מרקחת). אולי תזדקקי לשאוב חלב בימים הקרובים, אבל כדאי לחכות ולראות אם תזדקקי למשאבה, ורק אם כן – תשלחי את בן זוגך להשיג לך אחת (אפשר לקנות, לשכור, ויש להשגה גם ברוב בתי החולים).
במידה ואת ממשיכה למלונית אחרי הלידה, חשוב לזכור להביא כמות גדולה יותר של בגדים וציוד לתקופה ארוכה יותר, בהתאם לזמן השהייה שלך במלונית.
לתינוק ביציאה הביתה:
- בגדים ליציאה: מומלץ להביא בגד גוף מעטפה עם תיק תק למטה, חולצת מעטפה, מכנסיים עם רגלית (מכנסיים ששמים על הבגד גוף, הכוללים כיסוי גם לכף הרגל), מכנסים נוספים, כובע פלנל או טריקו – תלוי בעונה. יש להביא את הבגדים מכובסים מראש באבקת כביסה מיוחדת לתינוקות כדי למנוע גירוי של עור התינוק.
- שמיכה: כדאי להביא שמיכה שמתאימה לעונת השנה, גם כן, מכובסת מראש באבקת כביסה מיוחדת לתינוקות.
- מוצץ: הנחיות משרד הבריאות הן לתת מוצץ לתינוק בזמן השינה, עד גיל שנה, הדבר אמור לסייע בהפחתת הסיכון לתסמונת מוות בעריסה. חשוב להדגיש שעבור תינוק יונק, מומלץ להשתמש במוצץ רק לאחר ביסוס ההנקה. בכל מקרה אסור לחבר בזמן השינה את המוצץ בשרשרת או בכל חיבור אחר שיכול לגרום לחנק.
- סל קל: שחרור תינוק מבית החולים אפשר רק עם סל קל, ובדרך כלל הוא הופך לכסא הבטיחות שלכם במכונית. ודאי שאתם יודעים איך להרכיב את הסל קל במושב האחורי, עם הפנים נגד כיוון הנסיעה.
לרשימה הבאה – תיק לחדר הלידה – כל מה שצריך לקחת