3. עיסוי פטמות
עוד לפני שהתינוק יוצא יש שם קצת חלב, או יותר נכון – קולוסטרום, הנוזל המוקדם לפני החלב. כשאת מוציאה מהפטמות את הקולוסטרום, זה גורם להפרשת אוקסיטצין באופן טבעי. הוצאת הקולוסטרום במהלך הלידה או לפניה, גם יזרזו את הלידה וגם יכינו אותך להנקה, במידה ותבחרי להניק.
4. שיאצו, דיקור או רפלקסולוגיה
יש נשים שנעזרות במטפלים אלטרנטיביים, לפני או במהלך הלידה, שמטרתם להקל, וגם לזרז את הצירים אם יש בכך צורך: בעיסוי שיאצו, דיקור סיני, או רפלקסולוגיה – עיסוי בכפות הרגליים. דולה – מלווה אישית שיכולה להכנס איתך לחדר הלידה – עשויה להיות מטפלת של אחת הטכניקות האלה, או של כולן.
השיטות המלאכותיות לזירוז לידה
כאשר את כבר בבית החולים, והצירים עוד לא החלו או שהפתיחה מינימלית – יתכן כי הצוות הרפואי ימליץ על דרכים מלאכותיות וקליניות לזרז את עוברנו לצאת החוצה. אין צורך להבהל, המטרה היא להקל על היולדת, לעיתים אפילו לחלץ את העובר ממצוקה – אבל כדאי להכיר את הפרוצדורות, כדי שתוכלו לקחת חלק פעיל בקבלת ההחלטות:
1 . בלון
באמצעות קטטר, מחדירים בלון קטן אל צוואר הרחם ואז מנפחים אותו בהדרגה, כך שצוואר הרחם יתחיל להתרחב. ההרחבה המלאכותית מגרה תהליך הורמונלי בגוף שגורם להפרשת פרוסטוגלנדינים (הורמונים שמרככים את צוואר הרחם, מעודדים התכווצויות וצירים ומסייעים ב"התנעת" הלידה). הבלון יכול להשאר בגוף למשך 24 שעות. הוא גורם לאי נוחות מסויימת, אך הוא נחשב לשיטת זירוז בטוחה ונטולת תופעות לוואי.