סימילאק, כאן בשבילכם

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

כיצד שילוב הנקה ותמ"ל משפיע על התינוק? ואיך מתמודדים?

מהרגע ששילבתם תרכובת מזון לתינוקות עם הנקה, הרגלי האכילה של התינוק השתנו. מה ניתן לעשות?

בעוד שחלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק, הינו סטנדרט הזהב בתזונת תינוקות ושום דבר לא יכול להחליף את יתרונותיו, תרכובות מזון לתינוקות (תמ"ל) הן חלופה מתאימה מבחינה תזונתית לתינוקות.
אם בחרתם להתחיל ולהזין את תינוקכם בתמ"ל, אולי תגלו כי התינוק מפתח הרגלי אכילה שונים מאלה שהכרתם עד כה. הם יכולים להיות אחד מאלה, או כמה ביחד:

  • אכילה מהירה יותר
  • הפסקות ארוכות בין ארוחות
  • שוני בתדירות ובמרקם היציאות

שינויים אלה הינם נפוצים, ובדרך כלל לא מעידים על בעיה. במידה והשינוי מעורר אצלכם שאלות כלשהן, תוכלו לפנות לרופא או לרופאת הילדים שלכם, ולהתייעץ איתם לגבי פתרונות. סימילאק מציעה מגוון של מוצרים: לבעיות עיכול כמו גזים, פליטות ועצירות, למצבי אלרגיה ולבעיות עיכול הנובעות מרגישות לחלבון חלב פרה.

תינוק יונק מהשד

שילוב הנקה ותמ"ל – מה עוד אפשר לעשות?

מנעו בלבול של התינוק בין השד לבקבוק

כשהאמא בסביבה, התינוק מריח את חלב האם ומעוניין בו. רצוי להתחיל את האכלה בבקבוק כשהאמא לא זו שנותנת לו את הבקבוק, ואפילו אולי כאשר היא לא בבית. כך הוא יכיר טוב יותר את הבקבוק, וימשיך איתו.

העלו את התינוק לגרעפס אחרי ארוחה בבקבוק

כשתינוקכם מתחיל לקבל בקבוק, אולי תופתעו מהמהירות בה הוא אוכל. הסיבה היא כי הבקבוק מעביר את התמ"ל במהירות גדולה יותר מאשר השד, ולא בהכרח כי התינוק רעב יותר מבעבר. במהלך הארוחה ואחריה, העלו את התינוק לגרעפס, כדי לשחרר כל לחץ שנגרם מאכילה מהירה.

רשמו את שעות האכילה של התינוק

עיכול של מזון תינוקות לוקח זמן רב יותר מאשר בהנקה, ולכן הגיוני שיהיו פחות ארוחות במציאות החדשה. עם זאת, חשוב לעקוב אחר זמני האכילה, כדי למנוע מצב בו הרצף נפגע. רשמי כל ארוחה, מתי התקיימה, כמה אכל וכמה זמן זה נמשך.

אבא משחק עם תינוק

שימי לב לסימני עצירות

עצירות מוגדרת כמצב בו קיים קושי בהוצאת הצואה וקיימות פחות מ-3 תנועות מעיים בשבוע. במצב זה יש להתייעץ עם רופא הילדים. עקבי אחר היציאות של תינוקכם, ושימו לב אם הן נהיות קשות. המנעו ממתן תרופות נגד עצירות מבלי להתייעץ עם רופא.

שימרו על ייצור חלב אם לפי הצורך

כל עוד האמא תמשיך להניק, גופה ימשיך לייצר חלב בהתאם לכמות ההנקות. אם האמא חשה ירידה בייצור החלב, ניתן להשתמש במשאבת חלב בזמנים בהם התינוק מקבל תמ"ל, וכך לעודד ייצור נוסף של חלב.