סימילאק, כאן בשבילכם

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

איך יש לטפל בחבל הטבור?

בקרוב מאוד הוא יהיה פופיק מקסים - אבל בינתיים הוא סוג של פצע שעלינו לתת לו תשומת לב מיוחדת. הנה כל מה שצריך לדעת על טיפול בחבל הטבור בימים הראשונים

חבל הטבור של תינוק

הוא המזכרת המתוקה שלנו מהלידה, מהתקופה בה היינו מחוברים לא רק רגשית אלא פיזית, בצורה הכי עמוקה שיש. במקום שבו יעמוד הטבור, יש כעת גדם, מה שנותר מחבל הטבור שנותק לאחר צאת התינוק. לרוב הגדם ינשור בין היום ה-7 ליום ה-14 לאחר הלידה אבל עד אז יש להקפיד לנקות אותו ולמנוע זיהומים.

הנוהל לניקיון חבל הטבור די פשוט – יש להרטיב מקלון מצופה צמר גפן באלכוהול רפואי, ולנקותו בכל החלפת חיתול. יש לנקות את קצה חבל הטבור ואת בסיסו. התינוק עלול להתפתל מעט כיוון שהאלכוהול קריר, אבל הטיפול אינו מכאיב לו. יש להמשיך את הטיפול כשבוע שבועיים אחרי שהגדם נופל בעצמו.

לכאורה – פשוט ובסיסי. אבל טעות נפוצה, היא לחשוב שדווקא שטיפת המקום עוזרת למניעת זיהומים. ההפך הוא הנכון – עד לנפילת הגדם של חבל הטבור, יש להקפיד על ייבוש האזור לאחר האמבטיה. נזכור שלמרות הכיף שבאמבט – התינוק לרוב אינו מתלכלך בימי חייו הראשונים, ולכן רחצה איננה נחוצה מידי יום. עד שגדם הטבור נופל ועד שאזור ברית המילה (אם בוצעה) החלימו לגמרי, אפשר לרחוץ את גופו בספוג רטוב. גם אחרי שנתחיל עם שגרת האמבטיות הקבועה שלנו – נזכור כי אמבטיה מייבשת את העור בשלבים המוקדמים, ואין צורך לרחוץ את הבייבי יותר מפעמיים עד שלוש פעמים בשבוע.

במידה והנכם מבחינים בהפרשה בעלת ריח רע, אדמומיות, נפיחות או רגישות באזור פנו אל הרופא המטפל.