סימילאק, כאן בשבילכם

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

מה אנחנו יודעים על מוות בעריסה

זו החרדה הגדולה ביותר של כל הורה, אבל יש דרכים להתמודד עם הפחד ולהשיג מידע. הנה מה שצריך לדעת על מוות בעריסה

תינוק ישן

אחד הנושאים הקשים והטעונים ביותר עבור כל הורה, הוא מוות בעריסה. מדובר בתופעה נדירה, כמובן, ואין סיבה להיות פסימיים ולהיכנע לחרדה, אבל כדאי להכיר את כל הנתונים על התופעה, ולדעת כיצד להפחית את הסיכון.

על פי נתוני משרד הבריאות, בישראל מתים מדי שנה כ-45 תינוקות באופן פתאומי. 87% ממקרי מוות בעריסה מתרחשים עד גיל חצי שנה, ו-50% מהמקרים מתרחשים בחודשי החורף, מינואר עד מרץ. הסיבות למוות בעריסה אינן ברורות וחד משמעיות, אבל קיימות דרכים להפחית את הסיכוי להתכנותה. משרד הבריאות פרסם הוראות בטיחות, אשר יש להכיר ולשנן:

● מלידה ועל גיל חצי שנה, יש להשכיב את התינוק על הגב בשנתו, ולא על הבטן או על הצד. מחקרים מראים כי השינה על הגב מפחיתה את הסיכון למוות בעריסה באופן ניכר.

● יש לשמור על סביבה בטוחה במיטת התינוק – להימנע מכריות, בובות, צעצועים רכים, שמיכות עבות וחפצים נוספים במיטה, אשר עלולים לגרום לחנק.

● יש להשתמש במזרן קשיח וסדין נמתח.

● יש להמנע מלבוש חם מדי – לבוש התינוק צריך לשמור על חום גופו ולא לכסות את פניו. ככלל, יש להלביש תינוקות עד גיל חצי שנה רק בשכבה אחת נוספת ממבוגר הנמצא באותם תנאים.

● אין להשתמש במגן מיטה או במגן ראש. מגן מיטה ומגן ראש אינם מונעים חבלות ויכולים לגרום ללכידה של ראש התינוק וחנק.

● יש למקם את מיטת התינוק הרחק מכבלי חשמל, שקעים, וילונות ורצועות של וילונות, ולהרחיק ממנה שקיות ניילון ופלסטיק.

● יש לאוורר את החדר בו ישן התינוק, ולהימנע מחימום של יותר מ-24 מעלות.

● יש להעדיף שינת התינוק במיטה ולא בסל-קל או במנשא. אם הוא נרדם באחד מהם – יש למהר להעבירו למיטה. כאשר התינוק במנשא, יש להקפיד שפניו יישארו גלויים מעל הבד, ושדרכי הנשימה שלו לא ייחסמו.

● יש להימנע מהרדמת תינוק במיטת ההורים ולהרגילו לישון במיטה משלו.

● יש להימנע מעישון, או משימוש בסמים ובאלכוהול בבית שבו גדל התינוק.

● ככל האפשר, רצוי להניק. הנקה מומלצת כתזונה בלעדית לתינוקות עד גיל חצי שנה. חלב אם עשיר בנוגדנים למחלות ויראליות, מסייע במניעת זיהומים במערכת הנשימה, ומוריד את הסיכון למקרה מוות עריסה.

● אפשר להשתמש במוצץ – שימוש במוצץ התגלה כגורם מפחית סיכון למוות בעריסה, אך אין לחברו בשרשרת או בכל חיבור אחר שעלול לגרום נזק לתינוק. רצוי להרגיל את התינוק למוצץ רק אחרי שהתבססה הנקה.

● יש לפנות לרופא מיד אם מתגלים סימנים של קשיי נשימה.

הקפדה מדויקת על כל ההמלצות הללו, יכולה להשאיר אותנו עם ראש שקט ככל האפשר – ולהינות מחווית ההורות על כל גווניה, בלי להכנע לפחד.