כאן. בשבילכם. סימילאק

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

חלב אם, סימילאק והמדע שביניהם: המחקר ששינה הכל

אחרי כמעט מאה שנים של מחקר ופיתוח שלא מפסיק לרגע, הגיעה פריצת דרך מדעית ששינתה את התמונה בעולם התמ"ל. כיצד יצרו המדענים שלנו את "סימילאק גולד"? כל התשובות בפנים

קשה לתפוס זאת היום, אבל עד לפני מאה שנים, לא היה בעולם תמ"ל – תרכובות מזון לתינוקות ותינוקות שרדו רק על ידי יניקת חלב אם. פריצת הדרך קרתה בתחילת שנות ה-20 של המאה הקודמת, כאשר בבית חולים בבוסטון, זוהה הצורך להזין תינוקות שאינם יכולים לינוק. המדע מציל חיים – וכך עשה כאשר בבית החולים חיפשו אחר התרכובת הנכונה ביותר המתאימה לרכים הנולדים.

באותו בית חולים פותחו כ- 200 פורמולות שונות, עם הרכבים וריכוזים שונים, תוך כדי מעקב אחרי מדדי הגדילה של התינוקות שמקבלים אותם. עד מהרה, היה ברור כי לא כל הפורמולות שפותחו דומות – וכי הרכב המזון וריכוזו, משפיעים משמעותית על התפתחות התינוק. לבסוף, נבחרה הפורמולה שנותנת תוצאות גדילה דומות לאלה של תינוק יונק, ושמה היה Similar to Lactation או בקיצור Similac.

חברת אבוט החלה ליצר פורמולה זו לתינוקות ברחבי ארה"ב, כאשר מאותו רגע ועד היום, 90 שנה אחרי – ממשיכים להוביל אותה אותם ערכים: שימוש במחקרים המפותחים והמשוכללים ביותר, כדי לייצר תמ"ל הקרוב ביותר לחלב אם ככל האפשר וכדי להגיע לתוצאות התפתחותיות הדומות לאלו של תינוקות יונקים.

לאורך השנים, ב"סימילאק" נתנו שמות שונים לשלבים שהגיעו אליהם בפיתוח. הפורמולה הראשונה בוססה על "מודל הרכב חלב אם". בו הותאמו הרכיבים וכמותם לאלו הקיימים בחלב אם. אולם עם הזמן, מחקרים הראו כי הספיגה של הרכיבים החיוניים מחלב אם שונה מהספיגה בתרכובת המזון. כך, למשל, התגלה כי על מנת להבטיח ספיגת ברזל דומה לזו המתרחשת בגופו של תינוק הניזון מחלב אם, ריכוז הברזל שבתמ"ל צריך להיות גבוה הרבה יותר מריכוזו בחלב אם. בעקבות זאת נוצרה נוסחה המבטיחה ספיגה מיטבית של הרכיבים בדם. וכך, פיתחו מודל מתקדם יותר המכונה "המודל הביוכימי של התינוק".

בהמשך, פותח "מודל התוצאות הרפואיות", לפיו יצרו נוסחה המתייחסת להתפתחות שכלית, התפתחות מערכת חיסון, התפתחות עצמות השלד ותוצאות עיכול. נדמה היה כי זוהי התוצאה הכי מדויקת והכי קרובה לחלב אם, שאליה אפשר להגיע. אבל אז הגיעה מהפכה נוספת, שאותה אנחנו חוגגים בימים אלה ממש.

רוצה קופון שווה במיוחד לסימילאק גולד? לחצי כאן

משנים את התמונה עם HMO

אחרי שנים של מחקר, אפשר לחשוף סוף סוף את התגלית האחרונה של מדעני סימילאק: היכולת לייצר תמ"ל שכולל רכיב מיוחד, שעד כה היה רק בחלב אם – Human Milk Oligosaccharides ובקצרה – HMO.

HMO הוא רכיב פרהביוטי המשמש כמצע לגידול חיידקים במערכת העיכול. קיימים למעלה מ-100 סוגים של HMO והנפוץ ביותר הוא 2’-fucosyllactose ובקצרה – 2’-FL. מדענים גילו את הרכיב בחלב אם לפני 15 שנה ומאז עסקו במיפוי תכונותיו והשפעתם על התינוק היונק. HMO התגלה כרכיב השלישי בכמותו בחלב אם** והוא בעל יכולת לשפר את תפקודי מערכת העיכול והחיסון של התינוק, ותורם לגנה חיסונית. הוא מסייע לגדילת חיידקי העיכול המשמשים כפרוביוטיקה, משפר את תפקודי מערכת העיכול ותורם למערכת החיסונית של התינוק.

חיבור כל הנתונים ביחד הבהיר מה המשימה הבאה: תמ"ל המכיל HMO. מדעני סימילאק גייסו את מאמציהם בחיפוש דרך לייצר את הרכיב, לשלבו בתמ"ל מעשה ידי אדם, ולדאוג לכך שייספג בגוף התינוק בצורה שתקרב אותו ככל האפשר, למדדיו של תינוק יונק.

אחרי כשני עשורים של מחקרים פורצי דרך – הגענו בסימילאק להביא את בשורת התזונה החיסונית ולהביא סטנדרט חדש בתחום תזונת התינוקות. אבל המחקר לא פסק. והמשיך לבדוק את ההשוואה בין תינוקות יונקים, לתינוקות שמקבלים "סימילאק גולד". נמצא כי רמת חלבוני הדלקת בקרב תינוקות שמקבלים סימילאק גולד, עם רכיב ה-HMO ירדה לרמה הדומה לזו המצויה בקרב תינוקות יונקים והתבטאה בתגובה חיסונית הדומה לזו של תינוקות יונקים.

מה עוד מחכה לנו מהמדענים של סימילאק? אפשר רק לנחש, התפתחות המדע מפתיעה גם אותנו בכל פעם מחדש. מה שבטוח הוא שהתנועה מתמדת. הצוות החוקר שלנו לא קופא על השמרים ולוקח אותנו קדימה עוד ועוד, עם תוצאות מדהימות מדי יום.

HMO* מסוג 2'FL שאינו מופק מחלב אם. 2'FL הוא אחד ממשפחת ה-HMO הקיימים בחלב אם.

**ללא רכיב המים