נשים בהריון מעבירות זמן רב מההריון במחשבות על מזון – מה נכון לאכול, ממה רצוי להמנע ומה התפריט המומלץ ביותר עבור העובר. אבל מה לעשות במצב של אלרגיה בהריון? כיצד הידיעה כי אנו סובלות מרגישות למזונות מסויימים, תשפיע על הבחירות התזונתיות שלנו ועל ההערכות לעתיד?
רונית, המנהלת המדעית של סימילאק, שופכת קצת אור על הנושא. "אלרגיה היא תגובה של מערכת החיסון, בדרך כלל לחלבון מסוים שנמצא במזון. כתוצאה מהחלבון הזר, האלרגן שחודר לגוף, משחררים תאי החיסון חומר הקרוי היסטמין, שאחראי להרחבת כלי דם, ולתופעות הלוואי של האלרגיה".
אלרגיה בהריון, אם כך, מתנהגת כמו אלרגיה רגילה, אבל מציבה בפני ההריונית אתגר כפול: לספק לגופה ולעוברה את כל הצרכים התזונתיים, וגם להמנע ממאכלים שעלולים לגרום לה לתגובה גופנית לא רצויה. במצב של רגישות בהריון למאכלים שונים – חלבון חלב הפרה, סויה, בוטנים וביצים; כמו גם צליאק בהריון ורגישות לגלוטן – רצוי להתייעץ עם איש מקצוע, רופא ו/או תזונאי, כדי לגבש תפריט הולם שיענה על כל הצרכים הללו.