
נשים בהריון שומעות הרבה במהלך ההריון שהן חייבות להתחזק, לאכול אוכל שיוסיף להן כוח ועצמה. הכוונה היא בעיקר לסידן - סידן בהריון הוא אחד מאבני היסוד של התזונה, ואסור לזלזל בהמלצות לצריכתו. אלף מיליגרם של סידן ביום, זהו המינון המומלץ לנשים בהריון ורצוי לא לרדת ממנו. מדוע ההוראות האלה משמעותיות כל כך? רונית, המנהלת המדעית של סימילאק, מסבירה על חשיבות הסידן:
"הסידן הכרחי להתפתחות העובר. הוא זקוק לסידן לבניית עצמות השלד והשיניים, לתפקוד תקין של הלב, מערכת העצבים והשרירים, וגם על מנת לפתח קצב לב תקין ויכולות קרישת דם. העובר תמיד יקבל את כמות הסידן הדרושה לו, כך שאם אשה אינה צורכת מספיק סידן בהריון באמצעות התזונה שלה, מצבה הבריאותי עלול להינזק בעתיד".
משמעות הדברים, למעשה, הוא שהעובר יקבל סידן מעצמות האם במידה ולא תצרוך מספיק סידן דרך מערכת העיכול. זהו חלק מהמנגנון ההישרדותי של העובר, ולכאורה הוא עלול לסכן את האם, אבל יש גם חדשות טובות - הגוף בתקופת ההריון עובד גם לטובתנו. "מחקרים מראים שאשה בהריון סופגת סידן מהמזון בצורה טובה יותר לעומת אשה שאינה בהריון", אומרת רונית. "כמו כן, אשה בהריון מייצרת יותר הורמון אסטרוגן שתפקידו בין השאר להגן על העצמות". תודה להורמונים, אם כן, שעוזרים לנו לצרוך סידן בדרך יותר אפקטיבית.