כאן. בשבילכם. סימילאק

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

מדוע כל כך חשוב לצרוך מאכלים עם סידן בהריון?

באילו מזונות נמצא אותו, כמה ממנו הגוף צריך ואיך הוא משפיע על העובר והאם - סרטון סימילאק יספר לכם כל שצריך לדעת על חשיבות הסידן

אישה שותה כוס חלב

נשים בהריון שומעות הרבה במהלך ההריון שהן חייבות להתחזק, לאכול אוכל שיוסיף להן כוח ועצמה. הכוונה היא בעיקר לסידן – סידן בהריון הוא אחד מאבני היסוד של התזונה, ואסור לזלזל בהמלצות לצריכתו. אלף מיליגרם של סידן ביום, זהו המינון המומלץ לנשים בהריון ורצוי לא לרדת ממנו. מדוע ההוראות האלה משמעותיות כל כך? רונית, המנהלת המדעית של סימילאק, מסבירה על חשיבות הסידן:

"הסידן הכרחי להתפתחות העובר. הוא זקוק לסידן לבניית עצמות השלד והשיניים, לתפקוד תקין של הלב, מערכת העצבים והשרירים, וגם על מנת לפתח קצב לב תקין ויכולות קרישת דם. העובר תמיד יקבל את כמות הסידן הדרושה לו, כך שאם אשה אינה צורכת מספיק סידן בהריון באמצעות התזונה שלה, מצבה הבריאותי עלול להינזק בעתיד".

משמעות הדברים, למעשה, הוא שהעובר יקבל סידן מעצמות האם במידה ולא תצרוך מספיק סידן דרך מערכת העיכול. זהו חלק מהמנגנון ההישרדותי של העובר, ולכאורה הוא עלול לסכן את האם, אבל יש גם חדשות טובות – הגוף בתקופת ההריון עובד גם לטובתנו. "מחקרים מראים שאשה בהריון סופגת סידן מהמזון בצורה טובה יותר לעומת אשה שאינה בהריון", אומרת רונית. "כמו כן, אשה בהריון מייצרת יותר הורמון אסטרוגן שתפקידו בין השאר להגן על העצמות". תודה להורמונים, אם כן, שעוזרים לנו לצרוך סידן בדרך יותר אפקטיבית.

 

סרדינים

באילו מזונות יש הכי הרבה סידן? רונית ממליצה, כמובן, על חלב ומוצריו, הידועים כמקורות הטובים ביותר לסידן. אבל זה לא הכל: "גם סרדינים עם עצמות, טחינה וירקות מצליבים – כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי וצנון הם מקורות טובים לסידן", היא אומרת. אפשר לשלב בתפריט גם תוספי מזון, שניתן לרכוש בחנויות הטבע או רשתות הפארם – אבל לא כדאי לסמוך עליהם בלבד. בעוד שההמלצה, כאמור, היא אלף מיליגרם ביום, רוב תוספי התזונה המיועדים לנשים בהריון מכילים כ- 150-200 מיליגרם של סידן. "חשוב לזכור שהגוף מסוגל לספוג עד כ- 500 מיליגרם סידן בבת אחת, לכן כדאי לחלק את המנה לאורך היום", מוסיפה רונית.

הסידן לא עובד לבדו – כדי להספג בגוף, הוא צריך עזרה מידידו הטוב, ויטמין D. ויטמין זה אחראי על מאזן סידן תקין בדם, אך כידוע, לא נמצא במאכלים רבים. ניתן לקבל ויטמין D באמצעות אכילת דגים שמנים, מוצרי חלב מועשרים, כבד וביצים – אבל גם לא לשכוח להחשף לאור השמש לתקופות קצרות ביום, שכן השמש היא המקור הטוב ביותר.

אין צורך להיבהל, אם כן, כי העובר הרך "יזלול" לנו את כל הסידן. אם נדע להתאים את הרגלי האכילה שלנו בהריון לצרכים האלה, המתפתחים מדי יום – נוכל לקבל מספיק סידן בהריון, גם עבור האם וגם עבור העובר.

 

 

צפו בסרטון המלא של סימילאק על סידן בהריון: