2. צפיפות
הצפיפות בבתי החולים בישראל היא עובדה ידועה ומצערת, וכולנו מושפעים ממנה. גם בעולם היולדות אין עודף מיטות, ועם זאת קיימות מחלקות יולדות צפופות יותר וצפופות פחות. כדאי לשאול בזמן הסיור כמה מיטות יש בחדרי הלידה ובמחלקה, ואפילו כמה רופאים מיילדים, מרדימים ואחיות.
3. מלונית
יולדות רבות בימינו מעוניינות לעבור למלונית, לכמה ימים של פינוק יחסי לפני ההגעה אל "החיים האמיתיים" בבית. במלונית, התנאים טובים יותר, כולל נוחות המיטה, הפרטיות, ואפילו האוכל. אם החלטתם שתרצו במלונית – התעניינו באילו בתי חולים יש מלוניות, מה עלות השהות בהן ומה היא כוללת.
4. ביות מלא או חלקי
אחת ההחלטות החשובות של ימי ההיריון האחרונים, היא מה נרצה שיקרה עם תינוקנו בימים הראשונים אחרי שהוא יוצא לאוויר העולם. האם נרצה שיישאר ליד אמו כמה שיותר (ביות מלא), או שיבלה חלק מהזמן בתינוקייה, בעוד אמא צוברת שעות שינה (ביות חלקי). את החלטת היולדת כדאי להצליב עם המדיניות במחלקת היולדות בבית החולים בו נסייר – ונשאל האם יש חדרים לביות מלא וחלקי, וכמה מכל סוג. במקביל, אפשר להציץ בתינוקייה ולהתעניין כמה אנשי צוות על כמה תינוקות יש בה בכל עת. אמהות רבות היום מתעניינות גם באפשרות של "אפס הפרדה" – כלומר הישארות התינוק איתן מיד אחרי הלידה, במקום להגיע מיד לתינוקייה לחיסונים ורחצה, כפי שהיה נהוג עד היום. שווה לברר, מה המדיניות הנהוגה בכל בית חולים שאתם לוקחים בחשבון, וכיצד היא משתלבת עם העדפותיכם. תוכלו לקרוא עוד על ביות מלא וחלקי בכתבה הזו (לינק).