סימילאק, כאן בשבילכם

similac-icon
לוגו אבוט יצרנית סימילאק
similac-icon
similac-img

הנה זה בא: מתי צריך להגיע ללידה בבית חולים?

החודש התשיעי עומד להסתיים, ואתם מוכנים לשלב הבא: אבל איך תדעו שהלידה התחילה ושצריך לצאת לבית החולים? מדריך להורים המבולבלים

בטן של הריונית

אחרי תשעה חודשי הריון – זה סוף סוף מגיע. הלידה מתקרבת בצעדי ענק, אולי זה יקרה בדיוק בתאריך הצפוי, אולי כמה ימים לפני ואולי אחרי – אבל נוכחותה היא כבר עובדה גמורה. אמא מרגישה את זה, בדרך כלל, היא יודעת שבכל רגע ההיריון הזה עומד להיכנס לספרי ההיסטוריה ושחיים חדשים מחכים ממש מעבר לפינה.

אבל כשנכנסים לפרטים הקטנים, יש עדיין קצת בלבול בנוגע לימי ההיריון האחרונים הללו. התשובה לשאלה מתי באמת מתחילה לידה, אינה כה ברורה כמו שניתן לחשוב. רוב הזוגות שזו להם הפעם הראשונה, יגיעו לבית החולים מוקדם מדי ויישלחו הביתה – תהליך שיש בו משהו מטלטל ומתסכל, ושממנו היינו רוצים להימנע. עדיף להכיר את הכללים, לדעת מתי באמת מתחיל תהליך שאומר שעלינו להיפרד מביתנו ולחזור אליו פלוס אחד.

 

תקריב לבטן של אישה בהריון בבית החולים

אז מה הסימנים שצריך להגיע למיון יולדות, לצורך לידה בבית חולים? אנחנו מדברים על שני מקרים עיקריים: צירים וירידת מים, כאשר לעתים יהיה שילוב בין שניהם. צירים מהווים את המצב הנפוץ יותר. האישה ההרה מתחילה להרגיש כיווצים ברחם, שהולכים ומתגברים. אין לרוץ לבית החולים מיד עם הציר הראשון – יש להתחיל לתזמן אותם, למדוד את הזמן בין ציר לציר. רק כאשר המרווח הוא עשר דקות ולא יותר – יש לצאת לכיוון בית החולים.

ירידת מים, כאמור, הוא הסימן השני. למרות שבסרטים ותכניות טלוויזיה, רוב הלידות מתחילות באלמנט זה – למעשה מדובר במיעוט מהלידות. רק כ-10 אחוזים מהלידות מתחילות בירידת מים, ואם זה המצב – יש לגשת מיד לבית החולים. מי שלא משוכנעת כי הנוזל שיוצא ממנה הוא מי שפיר, יכולה לבדוק – אם זהו נוזל שקוף בעל ריח של זרע – מדובר בירידת מים. ירידת המים, כאמור, לא חייבת להיות מלווה בצירים, אבל לעיתים זה המצב. נסור לבית החולים גם במצב שבו המים לא ירדו בבת אחת, אלא מתקיימת דליפה מתמשכת של מי שפיר, וכמובן שגם במקרה של דימום, לא נהסס ונצא לדרך.

מה צריך להכין מראש?

היציאה לעבר לידה בבית חולים היא בדרך כלל תהליך נרגש ואינטנסיבי. תרצו לשמור על קור רוח ככל שתוכלו, אבל ההתרגשות טבעית ולכן כדאי שאת הסידורים הקטנים תערכו מבעוד מועד, מה שיפנה אתכם ברגע האמת. שימו לב בשבועות לפני הלידה, שהספקתם למלא את הרשימה:

● הכירו את מסלול ההגעה לבית החולים. אפליקציות ניווט תמיד יכולות לעזור, אבל הפעם כדאי לא להסתמך עליהן מבלי שעשיתם את המסלול "על יבש" כמה ימים לפני כן.

● שמרו מספר טלפון של תחנת מוניות ו/או אפליקציה להזמנת מונית. גם אם יש לכם רכב, כדאי להיות מגובים למקרה שדווקא כשנחוץ תצוץ בעיה עם המכונית.

● הכינו שני תיקים – האחד עבור שהות האם בבית החולים, והשני עבור התינוק, ליום היציאה מבית החולים. בעת ההגעה לבית החולים, קחו אתכם את התיק ליולדת. צריך שיהיו בו בגדים להחלפה, מוצרים היגיינים, ואולי ספר או עיתון להעברת הזמן.

● אם יש ילדים נוספים או חיות מחמד, דאגו מבעוד מועד למי שיעזור עמם לשעות שבהן אתם בבית החולים.