
ילדים שמסרבים לאכול, מוכנים לטעום רק מזונות מאוד ספציפיים, או – במילים פשוטות – "מוציאים לנו את הנשמה" - הם בעיה כאובה בקרב לא מעט משפחות. יש הורים אשר מודאגים ממצב של הפרעות אכילה אצל ילדים, שיכולות לגרום לתת תזונה או להבדיל - לעודף משקל, ולבעיות רבות נוספות. אבל מתי זה מתחיל, בעצם, וכיצד אפשר לזהות הפרעות אכילה בילדים?
בעיות או הפרעות אכילה אינן צצות ביום אחד, וגם לא בן לילה. קודמים להן הרגלי אכילה לקויים בגיל הרך, שאינם מטופלים ואינם מתוקנים, וכשהילד מגיע לגיל שבע או יותר – עלולה להופיע הפרעת אכילה של ממש, בדרגות שונות של חומרה. בואו נבדוק יחד, למה כדאי לשים לב אצל פעוטות, כדי למנוע התפתחות עתידית של הפרעות אכילה, ילדים הסובלים מבעיות גדילה, ועוד.
מלידה ועד גיל חצי שנה, לפחות, עיקר תזונתו של תינוקכם היא מזון נוזלי: חלב אם או תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות). הוא רק מתחיל לגלות את המזון המוצק, מתאמן בהפעלת שיניו הצומחות, וגדל בקצב מואץ. לא תמיד הוא מתרגש או מתפעל מחידושים בתחום המזון, ולא פעם תמצאו את מחית הבטטה הנפלאה שהכנתם לו באהבה – מרוחה על חולצתכם החדשה, או על הרצפה. הסרבנות שלעיתים מתגלה בגיל זה, היא לא בהכרח סימן להפרעת אכילה בעתיד - היא תהליך טבעי בדרך לביסוס ה'עצמי' שלו. לפעמים, הוא מתנסה בהתקפי זעם. סמכו עליו: אולי הוא קטן, אבל יודע היטב לנהל מאבקים!